ΕΝΑ ΜΙΚΡΟ BLOG ΓΙΑ ΟΛΑ ΤΑ ΓΟΥΣΤΑ - ΕΓΧΩΡΙΕΣ ΚΑΙ ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ - SHOWBIZ NEWS - SEXY - HUMOR ΚΑΙ ΑΛΛΑ

Σάββατο 23 Ιουλίου 2011

Μεταφράστε σε 54 γλώσσες ταυτόχρονα

Jou gesondheid, довиждане, op uw gezondheid, 축하합니다, 万歳!, за ваше здоров’я, ¡hasta la vista. Αυτή είναι η λέξη “Χαίρετε” στα Αφρικανικά, τα Βουλγάρικα, τα Ολλανδικά, τα Κορεάτικα, τα Ιαπωνικά, τα Ουκρανικά, και τα Ισπανικά αντίστοιχα. Χάρη στη μαγεία του internet, του Google Translate και ενός Jquery plugin που έφτιαξε ο προγραμματιστής Akshay Mathur μπορούμε να μεταφράσουμε οποιαδήποτε λέξη ή φράση μέχρι και σε 54 γλώσσες ταυτόχρονα, με ένα μόνο κλικ!

Υπάρχουν διάφοροι λόγοι για τους οποίους θα θέλαμε μια τόσο μαζική μετάφραση. Μπορούμε, για παράδειγμα, να καλοσωρίσουμε τουρίστες απ’ όλο τον κόσμο σε κάποιο φυλλάδιο ξενοδοχείου. Ή να γράψουμε στο έτερόν μας ήμισι το “σ’ αγαπώ” όπως κανείς δεν του τό ‘χει πει.
Η σημαντικότερη όμως εφαρμογή είναι αν θέλουμε να ορίσουμε διεθνείς meta keywords σε κάποια ιστοσελίδα, ώστε να εμφανίζεται στις σχετικές αναζητήσεις από ολόκληρο τον κόσμο.Το μόνο που χρειάζεται να κάνουμε είναι να μπούμε στη σελίδα http://akshay-mathur.99k.org/, να γράψουμε τη λέξη ή τη φράση στο text box και να πατήσουμε το πλήκτρο translate now. Η σελίδα έχει προεπιλεγμένες και τις 54 γλώσσες, μπορούμε όμως να αποεπιλέξουμε πριν από τη μετάφραση όσες δεν μας ενδιαφέρουν.

Selection 025 Μεταφράστε σε 54 γλώσσες ταυτόχρονα!

Στις μεμονωμένες λέξεις το πρόγραμμα αναγνωρίζει αυτόματα όλες τις γλώσσες. Στις φράσεις δεν τα καταφέρνει και τόσο καλά – για παράδειγμα, δεν μπορεί να μεταφράσει καμία ελληνική φράση, όσο απλή και αν είναι, και το ίδιο ενδεχομένως να ισχύει και για άλλες γλώσσες.
Μετά τη μετάφραση, εμφανίζεται δίπλα στο κουμπί translate now ένας σύνδεσμος με το όνομα Word List, που εμφανίζει ένα παράθυρο με όλες τις μεταφρασμένες λέξεις για επιλογή με copy ώστε να χρησιμοποιηθούν σαν meta keywords.

pcsteps.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...