ΕΝΑ ΜΙΚΡΟ BLOG ΓΙΑ ΟΛΑ ΤΑ ΓΟΥΣΤΑ - ΕΓΧΩΡΙΕΣ ΚΑΙ ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ - SHOWBIZ NEWS - SEXY - HUMOR ΚΑΙ ΑΛΛΑ

Παρασκευή 20 Μαΐου 2011

Οι μοναδικοί τάφοι της φυλής Toraja

Η φυλή Toraja της Νότιας Sulawesi, στην Ινδονησία, είναι γνωστή για τον χαρούμενο τρόπο αντιμετώπισης του θανάτου, και τα μοναδικά νεκροταφεία που είναι  λαξευμένα στο βράχο.Όσο και να είναι περίεργο είναι ένας από τους πιο όμορφους τουριστικούς προορισμούς της Ινδονησίας.
Στους καταπράσινους λόφους της Νότιας Sulawesi η φυλή τιμά το παλιό Austronesian τρόπο ζωής, ο οποίος είναι παρόμοιος με τον πολιτισμό Νίας. Τα περισσότερα μέλη της φυλής είναι Χριστιανοί, και εμφανίστηκαν κατά τη διάρκεια της ολλανδικής αποικιοκρατίας, αλλά τα ίχνη από τις παλαιές πεποιθήσεις τους εξακολουθούν να παραμένουν και αυτό είναι πιο ορατό κατά τη διάρκεια μιας κηδείας, σε γιορτές και κατά του εθίμου της ταφής. Οι Toraja γενικά έχουν εμμονή με τον θάνατο. Κατά την διάρκεια μιας κηδείας το γιορτάζουν θυσιάζοντας δεκάδες βουβάλια και χοίρους και γίνεται μια γιορτή που απολαμβάνει το σύνολο της κοινότητας.










Η κύρια ανησυχία του μέλους της φυλής Toraja είναι να βεβαιωθεί ότι ότι έχει αποκτήσει αρκετά χρήματα ώστε η οικογένειά του να μπορεί να κάνει την καλύτερη γιορτή στην πόλη, όταν εγκαταλείπει θα πεθάνει. Αν η οικογένεια δεν έχει χρήματα για την γιορτή η ταφή του σώματος του γίνεται κάτω από το σπίτι του μέχρι να συγκεντρωθούν τα χρήματα . Οι τουρίστες είναι ευπρόσδεκτοι να παραστούν στις εορταστικές εκδηλώσεις, εφόσον δεν φορούν μαύρο ή κόκκινο.









Τα μέλη της φυλής σπάνια θάβονται στο έδαφος. Τοποθετούνται είτε σε τάφους που σκάβουν σε κοντινά βράχια, ή σε ξύλινα φέρετρα που κρέμονται από την πλευρά των βουνών. Το  Lemo, ένα από τα πιο δημοφιλή μέρη ταφής στην περιοχή, μοιάζει με ένα μεγάλο κομμάτι του βράχου σαν ελβετικό τυρί, με οπές σκαλισμένες για να χωράνε τα φέρετρα «tau tau» - τα οποία είναι ξύλινα ομοιώματα που εκπροσωπουν τον θανόντα. Δυστυχώς, πολλές tau tau προτομές εκλάπησαν για να πωληθούν στους τουρίστες ότι οι άνθρωποι έχουν αρχίσει να τα κρατάνε στο σπίτι τους.








Στο «kesu» οι νεκροί δεν τοποθετούνται σε τάφους μέσα σε βράχους, αλλά σε ξύλινα φέρετρα που κρέμονται από την πλευρά των βράχων. Τα φέρετρα είναι όμορφα διακοσμημένα με γεωμετρικά σχήματα, αλλά με την πάροδο του χρόνου το ξύλο αρχίζει να σαπίζει και τα οστά του νεκρού συχνά είναι εκτεθειμένα.
Τα μικρότερα νεκροταφεία των Toraja είναι το "Baby Tree" όπου η φυλή τοποθετεί τα μωρά. Εάν ένα παιδί πεθαίνει η μητέρα του αναδιπλώνει το σώμα του σε πανί, κάνει μια τρύπα στο δέντρο και τοποθετεί το βρέφος και η τρύπα στη συνέχεια . Όσο παράξενα μας φαίνονται αυτά τα ταφικά έθιμα οι Toraja το θεωρούν ένα τεράστιο μέρος της παράδοσής τους, και αγωνίζονται να το διατηρήσουνσε έναν σύγχρονο κόσμο.












xsefoto

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...