ΕΝΑ ΜΙΚΡΟ BLOG ΓΙΑ ΟΛΑ ΤΑ ΓΟΥΣΤΑ - ΕΓΧΩΡΙΕΣ ΚΑΙ ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ - SHOWBIZ NEWS - SEXY - HUMOR ΚΑΙ ΑΛΛΑ

Σάββατο 28 Μαΐου 2011

Κινέζοι φυλακισμένοι εξαναγκάζονται να παίζουν online παιχνίδια;

Ως τρόφιμος των αγροτικών φυλακών Τζισί, ο Λίου Ντάλι περνούσε τις ημέρες του σπάζοντας πέτρες και σκάβοντας ορύγματα στα υπαίθρια ανθρακωρυχεία της νοτιοανατολικής Κίνας. Τη νύχτα, σκότωνε δαίμονες, πολεμούσε καλικαντζάρους και εξαπέλυε ξόρκια.Ο Λίου λέει ότι ήταν ένας από τους πάμπολλους τροφίμους που εξαναγκάζονται να παίζουν online παιχνίδια προκειμένου να συγκεντρώσουν credits, τα οποία στη συνέχεια πωλούσαν οι δεσμοφύλακες για αληθινά χρήματα. Ο 54χρονος, πρώην δεσμοφύλακας, ο οποίος καταδικάστηκε σε φυλάκιση τριών ετών το 2004 επειδή «προσέγγισε παράνομα» την κεντρική κυβέρνηση, καταγγέλλοντας φαινόμενα διαφθοράς στην πόλη του, εκτιμά ότι η πώληση αυτών των εικονικών στοιχείων ήταν ακόμη πιο κερδοφόρα από ό,τι η σωματική εργασία που αναγκάζονταν να εκτελούν οι κρατούμενοι.
«Υπήρχαν 300 τρόφιμοι οι οποίοι εξαναγκάζονταν να παίζουν παιχνίδια», δήλωσε ο Λίου στη Guardian. «Εργαζόμασταν σε βάρδιες των 12 ωρών. Άκουσα [τους δεσμοφύλακες] να λένε πως έβγαζαν 5 με 6 χιλιάδες γιουάν [540-650 ευρώ] την ημέρα. Εμείς αυτά τα χρήματα δεν τα βλέπαμε ποτέ. Οι υπολογιστές δεν έκλειναν στιγμή».
Οι αναμνήσεις από την φυλάκισή του στο στρατόπεδο εργασίας Τζισί, στην επαρχεία Χεϊλονζιάν εξακολουθούν να στοιχειώνουν τον Λίου. Εκτός από την κοπιαστική εργασία στα ορυχεία, έφτιαχνε ξυλάκια φαγητού και οδοντογλυφίδες από σανίδες ξύλου, ώσπου μάτωναν τα χέρια του, ενώ συναρμολογούσε και καθίσματα αυτοκινήτων τα οποία η φυλακή εξήγαγε στη Νότια Κορέα και την Ιαπωνία. Επίσης, υποχρεωνόταν να απομνημονεύει αποσπάσματα κομμουνιστικών κειμένων προκειμένου να αποπληρώσει το χρέος του στην κοινωνία.Όμως το πλέον σουρεαλιστικό σκέλος της φυλάκισής του ήταν τα online παιχνίδια. Ο κόπος μπορεί να ήταν εικονικός, όμως η τιμωρία για όσους καθυστερούσαν ήταν πραγματική.«Αν δεν κατάφερνα να ολοκληρώσω τη δουλειά που μου είχαν αναθέσει, με τιμωρούσαν σωματικά. Με έβαζαν να στέκομαι με τα χέρια σηκωμένα και όταν επέστρεφα στους κοιτώνες με χτυπούσαν με πλαστικούς σωλήνες. Παίζαμε ώρες, σε σημείο που δεν μπορούσαμε να δούμε σχεδόν τίποτε», δηλώνει.Η τακτική αυτή είναι γνωστή ως «gold farming» και αναφέρεται στη συγκέντρωση πιστωτικών μονάδων και άλλων αντικειμένων, μέσα από τη μονότονη επανάληψη βασικών ενεργειών σε online παιχνίδια, όπως το World of Warcraft. Οι συναλλαγές με αντικείμενο εικονικά περιουσιακά στοιχεία είναι άκρως πραγματικές και δεν ελέγχονται από τους δημιουργούς του παιχνιδιού. Εκατομμύρια παίκτες σε ολόκληρο τον κόσμο είναι διατεθειμένοι να πληρώσουν πραγματικά χρήματα για αυτό τον εικονικό πλούτο, τον οποίο χρησιμοποιούν για να ισχυροποιηθούν στα online παιχνίδια.Οι συναλλαγές αυτές έχουν λάβει τόσο μεγάλες διαστάσεις στην Κίνα ώστε καθίσταται διαρκώς δυσκολότερος ο έλεγχός τους. Τον Απρίλιο, η κυβέρνηση της επαρχίας Σιτσουάν κινήθηκε δικαστικά εναντίον ενός παίκτη ο οποίος έκλεψε εικονικές πιστωτικές μονάδες αξίας περίπου 3.000 γιουάν.
Σύμφωνα με στοιχεία από το china.org.cn, το 2008 πραγματοποιήθηκαν στην Κίνα συναλλαγές ύψους σχεδόν 1,39 δισεκατομμυρίων ευρώ με αντικείμενο εικονικά περιουσιακά στοιχεία, ενώ αυξητικές τάσεις εμφανίζει ο αριθμός των παικτών που βγάζουν χρήματα με τον τρόπο αυτό.Εκτιμάται ότι το 80% όσων συγκεντρώνουν και πωλούν εικονικά περιουσιακά στοιχεία βρίσκεται στην Κίνα. Συγκεκριμένα, πιστεύεται ότι στη χώρα 100.000 άτομα ασχολούνται αποκλειστικά με τη συγκέντρωση αυτών των στοιχείων.Το όνομα του πρώην κρατούμενου έχει αλλαχτεί.






insomnia

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...