ΕΝΑ ΜΙΚΡΟ BLOG ΓΙΑ ΟΛΑ ΤΑ ΓΟΥΣΤΑ - ΕΓΧΩΡΙΕΣ ΚΑΙ ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ - SHOWBIZ NEWS - SEXY - HUMOR ΚΑΙ ΑΛΛΑ

Δευτέρα 2 Μαΐου 2011

Νεκρός ο Osama Bin Laden

Ο Osama Bin Laden σκοτώθηκε σε μία έπαυλη έξω από την πρωτεύουσα του Πακιστάν Ισλαμαμπάντ, όπως μετέδωσαν νωρίτερα τα Αμερικανικά δίκτυα.Ο επικεφαλής της Al Qaeda Osama Bin Laden σκοτώθηκε σε ανταλλαγή πυρών με Αμερικανικές δυνάμεις στο Πακιστάν και η σορός του είναι στην κατοχή των Αμερικανών, δήλωσε σήμερα ο αμερικανός πρόεδρος Barack Obama."Σήμερα το βράδυ είμαι σε θέση να ανακοινώσω στους Αμερικανούς και σε όλο τον κόσμο ότι οι ΗΠΑ ηγήθηκαν της επιχείρησης που οδήγησε στο θάνατο του Osama Bin Laden, επικεφαλής της Al Qaeda, ένος τρομοκράτη που ευθύνεται για τη δολοφονία χιλιάδων αθώων ανδρών, γυναικών και παιδιών", δήλωσε ο Obama στο έκτακτο διάγγελμά του προς τον Αμερικανικό λαό από το Λευκό Οίκο.Κανένας Αμερικανός δεν έχασε τη ζωή του στη διάρκεια της επιχείρησης, όπως επεσήμανε ο Obama, ενώ λήφθηκαν όλα τα μέτρα ώστε να μην υπάρξουν θύματα μεταξύ των πολιτών.

"Αποδόθηκε δικαιοσύνη", υπογράμμισε ο αμερικανός πρόεδρος.Ο Barack Obama είπε πως δέκα χρόνια προσπαθειών δικαιώνονται, επισημαίνοντας ότι ο αμερικανικός λαός έχει κάθε λόγο να πανηγυρίζει.
Έδωσε εύσημα στον Αμερικανικό στρατό και στις μυστικές υπηρεσίες της χώρας για την μεγάλη αυτή επιτυχία.
Ο Αμερικανός πρόεδρος απέφυγε να πει οποιαδήποτε άλλη πληροφορία για το πως σκοτώθηκε ο ηγέτης της Al Qaeda.
Οι Ηνωμένες Πολιτείες πιστεύουν ότι τρεις ενήλικες εκτός του
Osama Bin Laden σκοτώθηκαν στη διάρκεια της χθεσινής επιδρομή στο Πακιστάν και πως ένας από αυτούς είναι γιος του Bin Laden, ανακοίνωσε ανώτατος Αμερικανός αξιωματούχος.
Άλλος αξιωματούχος επισήμανε πως ο θάνατος του
Bin Laden θέτει την Al Qaeda σε "φθίνουσα πορεία" και θα είναι δύσκολο να ανακάμψει.
Στο μεταξύ, οι Ηνωμένες Πολιτείες κάλεσαν σήμερα τους πολίτες τους στο εξωτερικό να είναι προσεκτικοί, φοβούμενες "αντιαμερικανικές επιθέσεις" μετά την ανακοίνωση του θανάτου του
Bin Laden.
"Με δεδομένη την ανασφάλεια και την ρευστότητα της κατάστασης, οι Αμερικανοί πολίτες σε περιοχές που είναι πιθανόν να προκληθούν αντιαμερικανικές βιαιότητες, καλούνται να περιορίσουν τις εξόδους από τις κατοικίες τους και τα ξενοδοχεία και να αποφεύγουν συγκεντρώσεις και διαδηλώσεις", επισημαίνεται σε ανακοίνωση του State Department.
Αμερικανοί αξιωματούχοι δήλωσαν νωρίτερα ότι έπειτα από χρόνια αναζήτησης για τον επικεφαλής της
Al Qaeda από το τέλος του 2001 -- οπότε εξαφανίστηκε στο Αφγανιστάν -- ο Bin Laden είναι νεκρός, ενώ έχει βρεθεί και η σορός του.
Εκατοντάδες Αμερικανοί ανεμίζοντας σημαίες συγκεντρώθηκαν έξω από το Λευκό Οίκο σήμερα εν αναμονή της ανακοίνωσης από τον Αμερικανό πρόεδρο
Barack Obama  του θανάτου του επικεφαλής της Al Qaeda Osama Bin Laden, σύμφωνα με ανταποκριτή του Γαλλικού Πρακτορείου.
 

REUTERS

Το πλήθος τραγούδησε μία άσεμνη εκδοχή του αμερικανικού εθνικού ύμνου, όπως μετέδωσε το Γερμανικό Πρακτορείο.
Η Αμερικανική γερουσία είχε επικηρύξει τον
Bin Laden για 50 εκατομμύρια δολάρια, ενώ ο πρώην πρόεδρος George Bush ο νεότερος είχε δώσει εντολή να συλληφθεί ή να δολοφονηθεί.
 

Αξιωματούχος της πακιστανικής υπηρεσίας πληροφοριών επιβεβαίωσε το θάνατο του
Bin Laden.
Ενας αξιωματούχος της υπηρεσίας πληροφοριών του Πακιστάν (ISI) επιβεβαίωσε σήμερα στο Γαλλικό Πρακτορείο ότι ο
Osama Bin Laden σκοτώθηκε στη διάρκεια μίας "πολύ ευαίσθητης επιχείρησης", χωρίς όμως να μπορέσει να δώσει αμέσως περισσότερες πληροφορίες.
"Ναι, μπορώ να επιβεβαιώσω ότι σκοτώθηκε", δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ένας αξιωματούχος της ISI που θέλησε να διατηρήσει την ανωνυμία του.
Δεν έδωσε άλλες πληροφορίες για τον τόπο ή τον τρόπο που σκοτώθηκε ο επικεφαλής της
Al Qaeda.
Οταν ρωτήθηκε για το αν η Πακιστανική υπηρεσία πληροφοριών πήρε μέρος στην επιχείρηση δήλωσε: "Ηταν μία επιχείρηση πολύ ευαίσθητης φύσης όσον αφορά τις πληροφορίες".
Πολλοί αμερικανοί αξιωματούχοι, ανάμεσά τους και η Αμερικανίδα υπουργός Εξωτερικών Hillary Clinton σε πρόσφατες δηλώσεις της, είχαν επισημάνει τα τελευταία χρόνια ότι ο
Osama Bin Laden βρίσκεται στην απομονωμένη περιοχή των φυλών στο βορειοδυτικό Πακιστάν.

Τα ξένα ΜΜΕ για τον θάνατο
Bin Laden:



Το Αμερικανικό δίκτυο ABC χρησιμοποιεί ως τίτλο του την δήλωση Obama "Αποδόθηκε δικαιοσύνη".








 
newsit

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...