ΕΝΑ ΜΙΚΡΟ BLOG ΓΙΑ ΟΛΑ ΤΑ ΓΟΥΣΤΑ - ΕΓΧΩΡΙΕΣ ΚΑΙ ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ - SHOWBIZ NEWS - SEXY - HUMOR ΚΑΙ ΑΛΛΑ

Τετάρτη 4 Μαΐου 2011

Alec Garrard: O αγρότης που έχτισε με ακρίβεια το ναό του Ηρώδη

Ο Alec Garrard, είναι ένας 80χρονος συνταξιούχος αγρότης από το Norfolk της Αγγλίας, ο οποίος εργάζεται τα τελευταία τριάντα χρόνια πάνω σε ένα μοντέλο κλίμακας 1:100 του βιβλικού Ναού του Ηρώδη.Του κ. Garrard του άρεσε πάντα η δημιουργία μοντέλων όλη του τη ζωή, αλλά καθώς περνούσαν τα χρόνια σκέφτηκε να φτιάξει ένα μεγάλο έργο μέχρι το τέλος της ζωής του. Έχοντας πάντα ενδιαφέροντα για την αρχιτεκτονική και τη θρησκεία, ο συνταξιούχος γεωργός σκέφτηκε να συνδυάσει δύο πάθη του και να δημιουργήσει ένα μοναδικό μοντέλο του Ναού του Ηρώδη. Είχε δει άλλα δύο μοντέλα της σε βιβλικές εκθέσεις, αλλά δεν τα έβρισκε αρκετά ακριβή, και ήξερε ότι θα μπορούσε να το κάνει καλύτερα.





Ο εμπειρογνώμων μοντελιστής
άρχισε τις εργασίες για το έργο, όταν ήταν 40 χρονών. Στην αρχή, πέρασε πάνω από τρία χρόνια σε έρευνα του βιβλικού ναού και στη συνέχεια άρχισε να κατασκευάζει το μοντέλο, μόνος του με το χέρι. Ο συνταξιούχος αγρότης έκοψε  πλαίσια κοντραπλακέ για τους τοίχους του ναού, και όλα τα τούβλα που χρησιμοποίησε ήταν ψημένα στο φούρνο και στη συνέχεια τα κόλλησε μεταξύ τους. Έχει φτιάξει ακόμη και τα γλυπτά που ήταν ζωγραφισμένοι όπως και επίσης και τους ανθρώπους με τις ενδυμασίες τους. Φαίνεται απολύτως καταπληκτικό αλλά ο Alec Garrard λέει "έχω εργαστεί σε αυτό για δεκαετίες, αλλά ποτέ δεν θα τελειώσει γιατί βρίσκω πάντα κάτι καινούριο να προσθέσω".



Σύμφωνα με τους ιστορικούς
εμπειρογνώμονες, το μοντέλο που δημιουργήθηκε από Garrard είναι η πιο ακριβής αναπαράσταση του κόσμου για το  πως έμοιαζε ο Ναός του Ηρώδη πρέπει πριν οι Ρωμαίοι τον καταστρέψουν 2.000 χρόνια πριν. Έχει ήδη προσελκύσει χιλιάδες ανθρώπους από όλο τον κόσμο, για να δουν αυτό το σύγχρονο θαύμα. Το μοντέλο του Alec Garrard του Ναού του Ηρώδη είναι αποθηκευμένο σε ένα τεράστιο κτίριο στην πίσω αυλή του, όπου και προσφέρει στους επισκέπτες κυάλια ώστε να μπορούν να δουν όλες τις λεπτομέρειες της απίστευτης δημιουργίας του.


xsefoto

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...