ΕΝΑ ΜΙΚΡΟ BLOG ΓΙΑ ΟΛΑ ΤΑ ΓΟΥΣΤΑ - ΕΓΧΩΡΙΕΣ ΚΑΙ ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ - SHOWBIZ NEWS - SEXY - HUMOR ΚΑΙ ΑΛΛΑ

Τετάρτη 27 Απριλίου 2011

Παρωδία: Βίκυ Χατζηβασιλείου

Στην κατηγορία "Παρωδία" παρουσιάζονται οι "εγκυκλοπαιδικές" γνώσεις πάνω σε διάφορα θέματα, πρόσωπα ...και όχι μόνο, αλλά από την πλευρά της σάτιρας. Όλα τα άρθρα της συγκεκριμένης κατηγορίας προέρχονται από το σατιρικό site της "Φρικηπαίδεια". Η κατηγορία της "Παρωδίας" σήμερα αναφέρεται στην αγαπημένη παρουσιάστρια πολλών τηλεθεατών, την Βίκυ Χατζηβασιλείου.

Γενικές Πληροφορίες

Η Βίκυ Χατζηβασιλείου Χατζηδάκρυ είναι η εθνική κλαψιάρα (ευσυγκίνητη) και παρουσιάστρια της Δραματικής και Συγκινητικής εκπομπής "Θα φάμε πακέτο". Επίσης έχει και ένα περιοδικό, αλλά δε νομίζω ότι θα υπάρξει άνθρωπος που θα θέλει να μάθει λεπτομέρειες για το περιοδικό της Β'ικυς Χατζηδάκρυ, γι αυτό δεν σας τις δίνω. Πάρτε ένα Playboy καλύτερα. 


Οι Εκπόμπες της

Έκανε για πολλά χρόνια με τεράστια επιτυχία την εκπομπή "Τα γαλάζια σου γράμματα κάθομαι και διαβάζω" στο κανάλι του Α μέχρι που ο Αντένας αποφάσισε να κλεψει με δόλια μέσα τα δικαιώματα της εκπομπής και κέρδισε τη δίκη μόνο και μόνο γιατί η επόμενη υπόθεση ήταν του Κωσταντίνου Κατακουζηνού και της Ελένης Βλαχάκη. Κατά συνέπεια, η Βικούλα αντί για γράμμα αναγκάστηκε να στέλνει ολόκληρο πακέτο, το οποίο αναγκάζεται και κουβαλάει ένας άμοιρος Τάκης σε βουνά και λαγκάδια μέχρι να το παραδώσει στον παραλήπτη του, και η εκπομπή έχει μετονομαστεί σε "Θα φάμε πακέτο".

Δομή της εκπομπής

Στην αρχή βγαίνει η Βικούλα με καινούριο φουστάνι και αδιάβροχη μάσκαρα και λέει "Μαζέψτε χαρτομάντηλα, χαρτιά υγείας, χαρτοπετσέτες, κλίνεξ καπιτονέ και ετοιμαστείτε να σας κάνω πάλι να κλάψετε με μαύρο δάκρυ" (ακολουθεί πονηρό μειδίαμα που σημαίνει: θα κλάψεις θες δε θες θεατή μου γιατί αν δεν κλάψεις εσύ θα μ' απολύσουν και θα κλαίω εγώ μετά, αλλά στ' αλήθεια)
  • Μέρος 1ο: Ευχάριστο ξεκίνημα.
Εκεί πάνε όσοι ψάχνουν: φίλους απ' το στρατό, απ' το σχολείο, απ' τον παιδικό σταθμό, από το πάρτι της Μαριγούλας τότε που ήταν ακόμα σουξέ το "Αυτά τα μάτια ήτανε πλάνα καταιγίδα και τραμουντάνα", από την παλιά τους γειτονιά και πάει λέγοντας και οι οποίοι φίλοι τις περισσότερες φορές έχουν γίνει διάσημοι. Σε μερικές περιπτώσεις πάνε και κάποιοι που ψάχνουν κάποιον με τον οποίο μένουν στο ίδιο σπίτι αλλά φαίνεται ότι αυτοί έχουν τόσο μεγάλα σπίτια που χάνονται κι εκεί μέσα...
Ο αποστολέας έχει βάλει μέσα στο πακέτο ένα αντικείμενο που να γνωρίζει και να θυμάται ο αγνοούμενος (ύστερα από τα γεγονότα των εκπομπών 28 και 89 απαγορεύονται οι βόμβες, οι τρομαχτικοί κλόουν και τα Dvd με όλα τα επεισόδια της "Τόλμης και Γοητείας". Συνεχίζουν να επιτρέπονται τα μικρά ποντικάκια τα φίδια και οι κροκόδειλοι)
Αφού έρχεται ο ταχυδρόμος Τάκης και ανακοινώνει στον αποστολέα και το κοινό που αγωνιά ότι βρήκε τον αγνοούμενο, ο αγνοούμενος μπαίνει στην άλλη πλευρά του τοίχου και η Βικούλα του αρχίζει τις παραπλανητικές ερωτήσεις:
-Στο στρατό είχατε πολλούς φίλους?
-Είχα, είχα, το Μήτσο, τον Κώστα, το Γιάννη, το Μπάμπη το Σουγιά...
-Άλλον, άλλον?
- Το Νίκο το λοχία, το Μάνο το Γκοτζίλα...
-Άλλον, άλλον που το όνομά του να αρχίζει από Θρ...?
- Θρ...?? α! η Θρασκιά! Μα ήταν μαζί μου στο στρατό η Θρασκιά?


Τότε η Βικούλα, ελαφρώς απογοητευμένη τον βάζει ν' ανοίξει το πακέτο.
- Α! Μια κονσέρβα με σαρδέλες!
-Τι σας θυμίζει κύριε Επαμεινώνδα μου η κονσέρβα με τις σαρδέλες?
- Μια ταβέρνα που είχα πάει με την κυρά μου πρόπερσι και φάγαμε κάτι σαρδέλες μούρλια! "Χύμα στο κύμα" τη λέγανε...Μα με θυμήθηκε ο ταβερνιάρης του "Χύμα στο κύμα"? Μπράααβο!
Σε αυτό το σημείο, η Βικούλα χάνει την υπομονή της και για να μην χαστουκίσει τον κύριο Επαμεινώνδα αποκαλύπτει τον αποστολέα: "Καλέ ο φίλος σας ο Θρασύβουλος είναι απ' το στρατό!" "Ποιός, εκείνος ο ψάρακ...εεεεε ναι ναι! καλό παιδί ο Θρασύβουλας". Φεύγει ο τοίχος, οι παλιόφιλοι αγκαλιάζονται με ελαφριά συγκίνηση και αν ο αγνοούμενος είναι τραγουδιστής ρίχνει κι ένα τραγουδάκι.

  • Μέρος 2ο: Χάνει η μάνα το παιδί και το παιδί τη μάνα.
Εδώ σοβαρεύουν τα πράγματα. Η Βικούλα αλλάζει φουστάνι, βάζει κάτι πιο σοβαρό, ανανεώνει την αδιάβροχη μάσκαρα και παίρνει ένα κλαψιάρικο ύφος που αρμόζει στην περίσταση. Εδώ οι αγνοούμενοι είναι: γονείς, αδέρφια, μούλικα και λοιποί ξενιτεμένοι συγγενείς. Η ιστορία είναι πάντα παραλλαγή της τραγικής ιστορίας της Μαρίας-λα-ντελ-μπάριο-σολ, της Εσμεράλδας, της Παολίνας ή μια ανάμειξη όλων αυτών. Κλαίει το κοινό, κλαίει η Βικούλα, κλαίνε και οι πρωταγωνιστές, κλαίει και η γιαγιά μου απ' το σπίτι...
Στο σημείο της κορύφωσης, οι κάμερες σταματάν ώστε η Βίκυ να καθαρίσει 15 κιλά κρεμμύδια και να βάλει λεμόνι στα μάτια της, ύστερα η εκπομπή ξαναρχίζει με τα μάτια της Βικούλας (απλή συνωνυμία Με τα μάτια της Έλλης) βουρκωμένα και βαριά. Οι συγγενείς που τους χώρισε η μοίρα αγκαλιάζονται και ζουν χάπιλι έβερ άφτερ (αν εξαιρέσουμε τη γυναίκα του πατέρα που τον κυνηγάει με τον πλάστη φωνάζοντας "μα πότε περίμενες να μου το πεις ότι έχεις μούλικο???")
Πολλές φορές το στούντιο πλημμυρίζει από τα κροκοδείλια δάκρυα της Βίκυς (καμιά σχέση με τα δάκρυα της Κονσουέλας) και γι' αυτό τακτικός συνεργάτης της εκπομπής ειναι ο Σάκης ο υδραυλικός.



Χαρακτηριστική περίπτωση χαρούμενης επανασύνδεσης


frikipaideia.wikia.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...