ΕΝΑ ΜΙΚΡΟ BLOG ΓΙΑ ΟΛΑ ΤΑ ΓΟΥΣΤΑ - ΕΓΧΩΡΙΕΣ ΚΑΙ ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ - SHOWBIZ NEWS - SEXY - HUMOR ΚΑΙ ΑΛΛΑ

Πέμπτη 21 Απριλίου 2011

Λουκέτο στο θέατρο "Αθήναιον"

Λουκέτο στο θέατρο «Αθήναιον»! Ενα από το πιο ιστορικά θέατρα της Αθήνας, το θερινό «Αθήναιον» που βρίσκεται στη γωνία της Πατησίων με την οδό Μάρνη θα παραμείνει κλειστό, τουλάχιστον γι’ αυτό το καλοκαίρι. Υστερα από πολλά χρόνια λειτουργίας, στη διάρκεια των οποίων η συγκεκριμένη σκηνή φιλοξένησε τις πιο επιτυχημένες επιθεωρήσεις, βάζει λουκέτο. Ο λόγος; Αφενός η εγκληματικότητα που χτυπάει «κόκκινο» στις περιοχές του ιστορικού κέντρου της πρωτεύουσας και παρασύρει κάθε είδους επιχειρηματικότητα, αφετέρου τα υψηλά ενοίκια -το «Αθήναιον» ανήκει σε μια σχολή με έδρα την Πάτρα- που είναι πλέον δυσβάσταχτα αφού οι εισπράξεις πλέον δεν ανέρχονται σε ποσά με πολλά μηδενικά.

Το ενοίκιο του συγκεκριμένου θεάτρου ξεπερνά τα 100.000 ευρώ τον χρόνο, ποσό που στην εποχή μας οποιοσδήποτε επιχειρηματίας αδυνατεί να πληρώσει, με δεδομένο ότι το συγκεκριμένο θέατρο λειτουργεί μόνο την καλοκαιρινή season.

«Το “Αθήναιον” είναι και αυτό θύμα της κρίσης και της εγκληματικότητας που πλήττει το ιστορικό κέντρο. Παντού βλέπεις μόνο ''ενοικιάζεται''. Ο κόσμος είναι επιφυλακτικός, δεν πλησιάζει εύκολα στο θέατρο που απέξω έχει γίνει κατάλυμα των λαθρομεταναστών»
δηλώνουν άνθρωποι που έχουν σχέση με τον χώρο.

Από την εποχή του «Μεγάλου μας τσίρκου», την αξέχαστη παράσταση του έργου του Ιάκωβου Καμπανέλλη με την Τζένη Καρέζη και τον Κώστα Καζάκο μέχρι σήμερα, στο θέατρο «Αθήναιον» οι θεατές είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν σημαντικές παραστάσεις, κυρίως επιθεωρήσεων, θεατρικό είδος που προσφέρεται για το καλοκαίρι. Από τη σκηνή του πέρασαν οι πιο σημαντικοί πρωταγωνιστές σατιρίζοντας τα κακώς κείμενα της κάθε περιόδου. Για πολλά χρόνια το θέατρο ήταν στα χέρια του θεατρικού παραγωγού Γιώργου Λεμπέση που έφυγε πρόσφατα από τη ζωή. Την περίοδο εκείνη είχε αποτελέσει στέγη και για τον Λάκη Λαζόπουλο. Στο συγκεκριμένο θέατρο μάλιστα ανέβηκε μία από τις πλέον πολυδάπανες παραγωγές, ο «Βιολιστής στη στέγη» με τον Γρηγόρη Βαλτινό. Στη συνέχεια το θέατρο πέρασε στη δικαιοδοσία των αδελφών Τάγαρη που συνέχισαν παρουσιάζοντας μεγάλες και ακριβές παραγωγές.


Espressonews

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...