ΕΝΑ ΜΙΚΡΟ BLOG ΓΙΑ ΟΛΑ ΤΑ ΓΟΥΣΤΑ - ΕΓΧΩΡΙΕΣ ΚΑΙ ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ - SHOWBIZ NEWS - SEXY - HUMOR ΚΑΙ ΑΛΛΑ

Πέμπτη 28 Απριλίου 2011

ΗΠΑ: 72 οι νεκροί από τα "φονικά" καιρικά φαινόμενα

Το θάνατο έχουν βρει τουλάχιστον 72 άνθρωποι από τις σφοδρές καταιγίδες που σαρώνουν εδώ και αρκετές ημέρες μεγάλο τμήμα των ΗΠΑ. Την ανάγκη για άμεση βοήθεια εξέφρασε ο Μπαράκ Ομπάμα.Οι πολιτείες Αλαμπάμα, 'Αρκανσο, Μισούρι, Τενεσί, Οκλαχόμα, Κεντάκι και Μισισίπι έχουν κηρυχθεί σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης. Πλημμύρες τεραστίων διαστάσεων, διακοπές της ηλεκτροδότησης και ζημιές σε κτίρια είναι το αποτέλεσμα της κακοκαιρίας.Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα έδωσε την Πέμπτη (28.04) εντολή στην κυβέρνηση να "δράσει γρήγορα" για να προσφέρει έκτακτη βοήθεια στην Αλαμπάμα, τη νότια Πολιτεία που πλήττεται περισσότερο από όλες  από τις σφοδρές καταιγίδες. 
Οι 45 από τους συνολικά 72 καταμετρημένους θανάτους έχουν σημειωθεί στην Αλαμπάμα σύμφωνα με νεότερο απολογισμό των υπηρεσιών εκτάκτων καταστάσεων.
Η εθνική μετεωρολογική υπηρεσία εξέδωσε προειδοποίηση για "αυξημένο κίνδυνο" ανεμοστρόβιλων, χαλαζόπτωσης, ξαφνικών πλημμυρών και πτώσης κεραυνών σε ορισμένες περιοχές της Αλαμπάμα, της Τζόρτζια και του Μισισίπι, στο νότο της χώρας.Οι προβλεπόμενες ισχυρές βροχοπτώσεις αναμένεται να πλήξουν 21 αμερικανικές Πολιτείες, στη ζώνη από τις Μεγάλες Λίμνες μέχρι τον Κόλπο του Μεξικού και την ακτή του Ατλαντικού."Η πολιτειακή Υπηρεσία Αντιμετώπισης Έκτακτων Καταστάσεων επιβεβαιώνει ότι καταγράφηκαν την Τετάρτη 45 θάνατοι στην Αλαμπάμα εξαιτίας των ακραίων καιρικών φαινομένων", δήλωσε η Γιάσαμι 'Ογκαστ, εκπρόσωπος της υπηρεσίας.Δεκαπέντε άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους στην κεντροδυτική Αλαμπάμα, πρόσθεσε.





cosmo

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...