ΕΝΑ ΜΙΚΡΟ BLOG ΓΙΑ ΟΛΑ ΤΑ ΓΟΥΣΤΑ - ΕΓΧΩΡΙΕΣ ΚΑΙ ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ - SHOWBIZ NEWS - SEXY - HUMOR ΚΑΙ ΑΛΛΑ

Τετάρτη 27 Απριλίου 2011

7.000 απολύσεις στη "ΝΟΚΙΑ"

Την κατάργηση 7000 θέσεων εργασίας αρχής γενομένης από το 2012, ανακοίνωσε η εταιρεία κατασκευής κινητών τηλεφώνων ΝΟΚΙΑ, στο πλαίσιο του προγράμματος επικέντρωσης των δραστηριοτήτων της στα smartphones.Οι απολύσεις 4000 εργαζομένων της εταιρείας θα ξεκινήσουν το 2012, ενώ παράλληλα θα γίνει μετακίνηση περίπου 3.000 υπαλλήλων της ΝΟΚΙΑ στην εταιρεία Accenture, η οποία βάσει πρόσφατης συμφωνίας ΝΟΚΙΑ – Microsoft θα αναλάβει την ανάπτυξη της τεχνολογίας smartphone.

Βάσει της ίδιας συμφωνίας, η ΝΟΚΙΑ θα αρχίσει να χρησιμοποιεί το λειτουργικού σύστημα της Microsoft στα smartphone που κατασκευάζει.«Με τη νέα αυτή στρατηγική, θα υπάρξουν περικοπές στην εργατική μας δύναμη» ανακοίνωσε ο Στέφεν Ελοπ, πρόεδρος της ΝΟΚΙΑ. «Είναι μια δύσκολη πραγματικότητα, και εργαζόμαστε στενά με τους υπαλλήλους και τους συνεταίρους μας για να εκπονήσουμε τα μακροπρόθεσμα προγράμματα εργασίας για τους ταλαντούχους ανθρώπους της ΝΟΚΙΑ», πρόσθεσε.
Η απάντηση της ΝΟΚΙΑ στην απειλή των smartphone εταιρειών όπως η Apple – ειδικά από τα iPhone – αποτελεί την πρώτιστη επενδυτική αγωνία της εταιρείας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...