ΕΝΑ ΜΙΚΡΟ BLOG ΓΙΑ ΟΛΑ ΤΑ ΓΟΥΣΤΑ - ΕΓΧΩΡΙΕΣ ΚΑΙ ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ - SHOWBIZ NEWS - SEXY - HUMOR ΚΑΙ ΑΛΛΑ

Παρασκευή 29 Απριλίου 2011

66 χρόνια από το γάμο και την αυτοκτονία του Hitler

Στις 29 Απριλίου του 1945 ο Αδόλφος Χίτλερ παντρεύεται την αγαπημένη του Εύα Μπράουν. Την ίδια μέρα που έχει οριστεί ο γάμος της Κέητ Μίντλετον με τον πρίγκιπα Ουίλιαμ. Μια “ημερολογιακή” σύμπτωση που σίγουρα όμως προκαλεί το ενδιαφέρον.Η ιστορία έχει ως εξής: Η ερωμένη του Χίτλερ για 13 χρόνια και γυναίκα του για ένα 24ωρο ήταν μια Γερμανίδα καλλονή, η Εύα Μπράουν. Στα 17 της χρόνια γνώρισε τον Αδόλφο Χίτλερ ο οποίος φαίνεται ότι κεραυνοβολήθηκε από την ομορφιά της ξανθιάς Εύας. Ο 40χρονος τότε Χίτλερ ήταν διατηρούσε δεσμό με τη Γκέλι Ράουμπαλ, κόρη της ετεροθαλούς αδελφής του Άνγκελα Ράουμπαλ. Μετά τον θάνατό της το 1931, για τον οποίον πολλά γράφτηκαν, ο Χίτλερ άρχισε να βλέπει περισσότερο την Εύα, αν και διατηρούσε δεσμό με την ηθοποιό Ρενάτε Μίλερ. Η Εύα ζήλευε παθολογικά τον Χίτλερ και το 1932 παραλίγο να βάλει τέρμα στη ζωή της, όταν αυτοπυροβολήθηκε στον λαιμό. Μόλις και μετά βίας σώθηκε και τότε ο Χίτλερ συνειδητοποίησε το πόσο την αγαπούσε.


« Όταν λέει ότι με αγαπάει, αυτό σημαίνει μόνο ότι με αγαπάει εκείνη τη συγκεκριμένη στιγμή. Όπως και τις υποσχέσεις του, τις οποίες δεν κρατά ποτέ. Γιατί να ζω ένα μαρτύριο σαν αυτό, όταν θα μπορούσε να το τελειώσω με τη μία;» γράφει στο ημερολόγιο της η Εύα.66.Ο Χίτλερ όμως δεν ήθελε να χάσει τη δημοτικότητα που είχε στις γυναίκες οι οποίες με τις ψήφους τους τον είχαν ανεβάσει στην εξουσία το 1933 και έτσι δεν εμφανίστηκε ποτέ δημόσια με την αγαπημένη του Εύα.
29/04 ο γάμος και 30/04 η αυτοκτονία
"Ο Χίτλερ διατηρούσε την Ευα σαν μια μαριονέτα σε ένα κουκλόσπιτο. Ήταν ένα μέρος της διακόσμησης, όπως το κλουβί με το καναρίνι , το δέντρο καουτσούκ ... και τα κιτς ξύλινα ρολόγια." ,αναφέρει ο πιο στενός φίλος του Χίτλερ , ο Άλμπερτ Σπίρ, στα απομνημονεύματά του "Inside the Third Reich".Στις αρχές Απριλίου του 1945 ήταν κάτι παραπάνω από φανερό ότι οι ημέρες του Ναζισμού ήταν μετρημένες. Οι Σύμμαχοι είχαν σφίξει σαν τανάλια τη Γερμανία. Η Εύα τότε μετακόμισε στο Βερολίνο και εγκαταστάθηκε στα υπόγεια της Καγκελαρίας, όπου βρισκόταν το θωρακισμένο καταφύγιο του Φύρερ. Αρνήθηκε να φύγει και δήλωσε ότι θα παραμείνει κοντά στον αγαπημένο της μλεχρι τέλους.
Στις 29 Απριλίου ο Αδόλφος Χίτλερ παντρεύτηκε τελικά την Εύα Μπράουν στο καταφύγιο της Καγκελαρίας, η οποία φορούσε για νυφικό... ένα μαύρο φόρεμα.Την επομένη, 30 Απριλίου 1945, το ζεύγος Χίτλερ κλείσθηκε λίγο μετά τις 3 το μεσημέρι σ’ ένα δωμάτιο του καταφυγίου και αυτοκτόνησε με χάπια υδροκυανίου κι ενώ οι Σοβιετικοί απείχαν γύρω στα 500 μέτρα από την Καγκελαρία. Αμέσως μετά, τα δύο πτώματα αποτεφρώθηκαν. Την τέφρα τους βρήκαν οι πρώτοι στρατιώτες που μπήκαν στο καταφύγιο μετά από λίγο.




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...