ΕΝΑ ΜΙΚΡΟ BLOG ΓΙΑ ΟΛΑ ΤΑ ΓΟΥΣΤΑ - ΕΓΧΩΡΙΕΣ ΚΑΙ ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ - SHOWBIZ NEWS - SEXY - HUMOR ΚΑΙ ΑΛΛΑ

Πέμπτη 31 Μαρτίου 2011

Xbox 360: Νέα προστασία και καλύτερα παιχνίδια;

Πώς θα μπορούσε η εφαρμογή μιας «προστασίας», ενός «κλειδώματος» για δισκάκια, να οδηγήσει σε ακόμη καλύτερα παιχνίδια; Αυτά, θεωρητικά, είναι άσχετα μεταξύ τους. Πρακτικά, όμως, στην περίπτωση της Microsoft και του Xbox 360, είναι πολύ-πολύ σχετικά, όπως αποδεικνύεται από εξηγήσεις που έδωσε σήμερα επαφή της Digital Foundry.
Ήδη εδώ και κάποιες ημέρες, θέμα συζήτησης σε κάποια sites ήταν πως η Microsoft έψαχνε εθελοντές να εφαρμόσουν ένα πειραματικό update στα Xbox 360 τους.
Ως «ανταμοιβή», θα λάμβαναν μια δωρεάν εκδοχή του δημοφιλούς τελευταίου τίτλου της… ακόμη δημοφιλέστερης σειράς, Halo, του Halo: Reach – που, όπως εκτιμούσαν αρκετοί, θα εμπεριείχε κάποιον νέο τύπο «προστασίας», που θα επέτρεπε στη Microsoft να εμποδίζει την αναπαραγωγή αντιγραμμένων DVDs. Και τώρα, η επιβεβαίωση ήρθε τόσο από μια επαφή της Digital Foundry, όσο και από χαρακτηριστικά του επόμενου Dashboard Update του Xbox 360 που περιέγραψε ο γνωστός hacker του Xbox 360, C4Eva. Και είναι πιο ευχάριστη από ό,τι θα περίμενε κανείς – αφού, όπως ήδη είπαμε, θα οδηγήσει και σε καλύτερα παιχνίδια! Πώς; Είναι απλό:
Τα δισκάκια του Xbox 360 είναι μεν τυπικά Dual Layer DVDs, αλλά έχουν μια συγκεκριμένη «δομή» με την οποία τοποθετούνται τα αρχεία σε αυτά. Μέχρι σήμερα, αυτή η «δομή» πρόσταζε πως θα έπρεπε σχεδόν ένα ολόκληρο GB του χώρου τους να αφιερώνεται σε ένα ειδικό DVD-Video partition, στο οποίο εμπεριεχόταν και η μέχρι σήμερα «προστασία» των παιχνιδιών. Και ακόμη και αν ένας τίτλος δεν χρησιμοποιούσε δεδομένα σε αυτό το DVD-Video partition, αυτό θα έπρεπε να έχει το συγκεκριμένο μέγεθος – ούτε λιγότερο, ούτε περισσότερο. Αποτέλεσμα; 1GB «χαμένου χώρου» από κάθε δισκάκι!
Τώρα, η νέα προστασία που θα εφαρμοστεί στα παιχνίδια του Xbox 360, δεν θα απαιτεί την ύπαρξη αυτού του χώρου – με αποτέλεσμα να επιτρέπει στους τίτλους που θα κυκλοφορήσουν στο μέλλον να εκμεταλλεύονται 1GB περισσότερου χώρου στο δισκάκι. Και, με τη σειρά του, αυτό σημαίνει καλύτερης ποιότητας video και γραφικά, λιγότερο «συμπιεσμένος» ήχος, γενικά, «καλύτερα παιχνίδια»!
Να, λοιπόν, που ενώ στα PCs αρκετές «προστασίες» καταλήγουν να… πονοκεφαλιάζουν τους κατόχους παιχνιδιών, οδηγώντας σε ασυμβατότητες, απαιτώντας σύνδεση στο Internet κ.λπ., στην περίπτωση του Xbox 360 και της συγκεκριμένης προστασίας, το αποτέλεσμα της εφαρμογής της θα είναι θετικό προς όλους! Όλους εκτός, φυσικά, από τους… πειρατές!
Να τονίσουμε, βέβαια, πως όσο "βέβαια" και αν φαίνονται τα παραπάνω, μέχρι να τα δούμε στην πράξη θα πρέπει να αντιμετωπίζονται ως "φήμη", αφού αν και οι πηγές των πληροφοριών είναι αρκετά αξιόπιστες...τίποτα δεν είναι σίγουρο. 


pcw

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...