ΕΝΑ ΜΙΚΡΟ BLOG ΓΙΑ ΟΛΑ ΤΑ ΓΟΥΣΤΑ - ΕΓΧΩΡΙΕΣ ΚΑΙ ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ - SHOWBIZ NEWS - SEXY - HUMOR ΚΑΙ ΑΛΛΑ

Τετάρτη 30 Μαρτίου 2011

Μπορεί ένα smartphone να μετατραπεί σε βόμβα;

Τα “έξυπνα” κινητά τηλέφωνα θα μπορούσαν να προσφέρουν στους δημοσιογράφους και στο κοινό έναν εύκολο και οικονομικό τρόπο για να παρέχουν online ενημέρωση σχετικά με τις δικαστικές αποφάσεις. Γι ‘αυτό το λόγο είναι πολύ ενοχλητικό ότι πολλά ομοσπονδιακά δικαστήρια δεν επιτρέπουν τις συσκευές αυτές μέσα στις δικαστικές αίθουσες.Πλέον, χάρη σε ένα πρόσφατο έγγραφο που δημοσιεύτηκε, γνωρίζουμε το λόγο και όσο περίεργο και αν φαίνεται, είναι το ενδεχόμενο τρομοκρατικής ενέργειας.
Σε ένα 8-σέλιδο σημείωμα που εξέδωσε το Administrative Office of the Courts (AOC) των ΗΠΑ, περιγράφεται ο κύριος λόγος για την απαγόρευση των smartphone στα κτίρια του δικαστηρίου. “Αυτές οι κοινές συσκευές παρουσιάζουν θέματα ασφάλειας, διότι μερικές από αυτές μπορούν να μετατραπούν και να χρησιμοποιηθούν ως όπλα, συμπεριλαμβανομένων των εκρηκτικών”.
Το σημείωμα προσθέτει ότι αυτές οι συσκευές έχουν προκαλέσει πρόσθετες ανησυχίες, καθώς η αύξηση της χρήσης μη μεταλλικών υλικών και η μείωση του μεγέθους τους, μπορεί να οδηγήσει στην αδυναμία ανίχνευσης αυτών από τους σαρωτές και πιθανών εκρηκτικών που μπορεί να κρύβουν στο εσωτερικό τους.


 secnews

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...