ΕΝΑ ΜΙΚΡΟ BLOG ΓΙΑ ΟΛΑ ΤΑ ΓΟΥΣΤΑ - ΕΓΧΩΡΙΕΣ ΚΑΙ ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ - SHOWBIZ NEWS - SEXY - HUMOR ΚΑΙ ΑΛΛΑ

Πέμπτη 24 Μαρτίου 2011

Harry Houdini: 137 χρόνια από τη γέννηση του μάγου των αποδράσεων

Στον μεγάλο "μάγο των αποδράσεων" Harry Houdini που γεννήθηκε ακριβώς σαν σήμερα πριν 137 χρόνια αφιερώνει το logo της σήμερα η Google.Όταν πάντως μιλάμε για μαγικά κόλπα, ο νους όλων πάει στον Harry Houdini.Το όνομα Harry Houdini θεωρείται ένας από τους μεγαλύτερους καλλιτέχνες - μάγους αποδράσεων και διασκεδαστής.Το πραγματικό όνομα του όνομα είναι Eric Veis και ήταν Εβραίος Ουγγρο-Αμερικανός.
Κατάφερε να λυθεί από τις πιο ασφαλείς χειροπέδες του κόσμου, αυτές της Σκότλαντ Γιάρντ, και να αποδράσει από το περιβόητο βαγόνι του Υπερσιβηρικού Σιδηρόδρομου, μιας μεταλλικής φυλακής που χρησίμευε για τη μεταφορά φυλακισμένων στην εξορία, μπροστά στα έκπληκτα μάτια της μυστικής αστυνομίας.



Ήταν όμως και δάσκαλος στο marketing. Πούλησε την εικόνα του όσο κανένας άλλος και οι διαφημιστές του διάνθισαν τα κατορθώματά του με τα πιο δραματικά χρώματα.

Τελικά επέζησε ο μύθος.
Έτσι συνέβη με το περίφημο πήδημα από τη γέφυρα του Ντιτρόιτ. Η ιστορία περιγράφει πώς ο Houdini, αλυσοδεμένος, πήδηξε από τη γέφυρα Μπελ Άιλ στον παγωμένο ποταμό Ντιτρόιτ μια χειμωνιάτικη μέρα. Eλευθερώθηκε από τις χειροπέδες αλλά, ανεβαίνοντας στην επιφάνεια, δε βρήκε την τρύπα από όπου είχε μπει. Αναπνέοντας τον παγιδευμένο αέρα ανάμεσα στον πάγο και το νερό, μπόρεσε να διακρίνει το σκοινί που οι βοηθοί του, φοβούμενοι τα χειρότερα, του είχαν πετάξει από πάνω.Όταν όλοι πίστευαν πως είχε πνιγεί, ο Houdini εμφανίστηκε. Η πραγματικότητα ήταν άλλη: είχε πηδήξει σε ποτάμι που δεν ήταν παγωμένο, ενώ ήταν δεμένος με σχοινί ασφαλείας μήκους 45 μέτρων.





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...