ΕΝΑ ΜΙΚΡΟ BLOG ΓΙΑ ΟΛΑ ΤΑ ΓΟΥΣΤΑ - ΕΓΧΩΡΙΕΣ ΚΑΙ ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ - SHOWBIZ NEWS - SEXY - HUMOR ΚΑΙ ΑΛΛΑ

Τετάρτη 9 Μαρτίου 2011

Τι είναι το οδοντικό εμφύτευμα;

Τα τελευταία 30 χρόνια το ισχυρότερο όπλο στα χεριά των οδοντιάτρων αποτελεί το οδοντικό εμφύτευμα. Το εμφύτευμα είναι μια βίδα τιτανίου , η οποία με την κατάλληλη τεχνική τοποθετείται στο οστό της γνάθου και ουσιαστικά αντικαθιστά την ρίζα του δοντιού που έχει χαθεί. Το τιτάνιο ως γνωστόν είναι το πλέον βιοσυμβατό υλικό.Παρ όλα αυτά ακούω συχνά κάποιες ιστορίες γύρω από τα εμφυτεύματα ,οι οποίες θα έλεγα πως οφείλονται σε παραπληροφόρηση και το μόνο που κάνουν, είναι να τρομάζουν αδικαιολόγητα τους ασθενείς. Ποια είναι η αλήθεια;


Τα εμφυτεύματα αποτελούν την ιδανική λύση σε ασθενείς οι όποιοι έχουν χάσει για οποιοδήποτε λόγο κάποιο δόντι η δόντια, μιας και στα εμφυτεύματα μπορούν να στηρίξουμε μονές στεφάνες η γέφυρες. Οι αποκαταστάσεις επί εμφυτευμάτων μπορούν να είναι τόσο τελείες που ο ασθενής να τις νιώθει σαν δικά του δόντια. Το μεγάλο πλεονέκτημα είναι πως δεν τροχίζουμε διπλανά δόντια όπως θα κάναμε σε άλλη περίπτωση , επιβαρύνοντας έτσι υγιή δόντια. Αυτό σε νεαρά άτομα είναι πολύ σημαντικό καθώς επίσης ότι με την τοποθέτηση του εμφυτεύματος στην νωδή περιοχή ,διατηρείται το οστό σε όγκο άρα και οι μαλακοί ιστοί ,δηλαδή τα ουλή.
Η επιτυχία των εμφυτευματων,δηλαδη η ενσωμάτωση τους με το οστό(οστεοενσωματωση) ξεπερνά σε ορισμένες περιπτώσεις και το 96% και η διάρκεια ζωής τους μπορεί να ξεπεράσει τα 20 χρόνια, πράγμα που είναι εξαιρετικό αν αναλογίσει κάνεις πως υπάρχουν μόνο 30 χρόνια στην αγορά και διαρκώς εξελίσσονται, ιδίως τα τελευταία χρόνια.
Άρα το εμφύτευμα είναι μια εξαιρετική λύση, ανώδυνη η οποία έχει αλλάξει τα δεδομένα της οδοντιατρικής και έχει βελτιώσει την ποιότητα ζωής των ανθρώπων.


queen.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...