ΕΝΑ ΜΙΚΡΟ BLOG ΓΙΑ ΟΛΑ ΤΑ ΓΟΥΣΤΑ - ΕΓΧΩΡΙΕΣ ΚΑΙ ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ - SHOWBIZ NEWS - SEXY - HUMOR ΚΑΙ ΑΛΛΑ

Κυριακή 6 Φεβρουαρίου 2011

Sex Files: Το sex και οι σχέσεις μέσα από τις πιο πρόσφατες έρευνες

Πόσο συχνά ένα ζευγάρι συμφωνεί για το αν η σχέση του είναι μονογαμική; ...Γιατί το sex σας κάνει καλό, πολύ περισσότερο μάλιστα αν είναι πρωινό; Γιατί μερικές γυναίκες έχουν εμμονή με το sex ; Και μπορεί ο έρωτας να κρατήσει μια ζωή; Οι απαντήσεις στο "ΜΕΝ 24" αυτή την εβδομάδα. 
 
4 στα 10 ζευγάρια διαφωνούν κατά πόσον η σχέση τους είναι μονογαμική.
Η έλλειψη επικοινωνίας μπορεί να σημαίνει ότι ένα στα δύο ζευγάρια ίσως δεν αφιερώνεται αποκλειστικά σε μία σχέση, σύμφωνα με μια μελέτη που έγινε στο Πανεπιστήμιο του Oregon.
Οι ερευνητές συνέλεξαν στοιχεία από 434 ετεροφυλόφιλα παντρεμένα και μη παντρεμένα ζευγάρια, ηλικίας μεταξύ 18 και 25 ετών, που συγκεντρώθηκαν από μια προηγούμενη μελέτη. Η έρευνα αυτή βρήκε ότι το 40 % των ζευγαριών που αναλύθηκαν διαφωνούσαν σχετικά με το αν η σχέση τους ήταν μονογαμική ή όχι. 



Τα αποτελέσματα προκάλεσαν την έκπληξη του Jocelyn Warren, επικεφαλής της μελέτης και της Μaria Harvey, καθηγήτριας δημόσιας υγείας. Είναι ένα σημάδι ότι οι νέοι πρέπει να βελτιώσουν τις επικοινωνιακές τους δεξιότητες, ειδικά αν έχουν μια τάση να πηγαίνουν από τη μία σχέση στην άλλη, δήλωσε ο Warren. 

Το πρωινό
sex βελτιώνει την υγεία και τη διάθεσή σας
Θέλετε να ξεκινήσετε την ημέρα σας με τον καλύτερο τρόπο; Το μυστικό κρύβεται στην κρεβατοκάμαρα, υποστηρίζει μια νέα μελέτη.
Σύμφωνα με την έρευνα, όταν κάνετε έρωτα νωρίς το πρωί, όχι μόνο θα αισθανθείτε πιο αισιόδοξοι για το υπόλοιπο της ημέρας αλλά και θα ενισχύσετε το ανοσοποιητικό σας σύστημα.
Η μελέτη αναφέρει ότι οι ενήλικες που αρχίζουν την ημέρα τους με αυτόν τον τρόπο είναι πιο υγιείς και πιο ευτυχισμένοι από εκείνους που απλώς πίνουν ένα φλιτζάνι τσάι και τρώνε ένα τοστ και έξω από την πόρτα.
Το πρωινό
sex όχι μόνο μειώνει τις πιθανότητες για κρυολόγημα ή γρίπη αλλά μπορεί επίσης να βελτιώσει την ποιότητα της τρίχας, το δέρμα και τα νύχια σας.
 

Γιατί το sex σας κάνει καλό.
Γιατί σας αρέσει το
sex ; Καταρχήν επειδή είναι απολαυστικό. Υπάρχουν όμως και πιο σοβαροί λόγοι για να κάνετε sex . Είτε το πιστεύετε είτε όχι, μπορεί να προσφέρει πολλά οφέλη στην υγεία σας, τόσο σωματικά όσο και ψυχολογικά. Το σεξ δεν είναι μόνο για διασκέδαση.
-Ανακουφίζει από τον πόνο
-Μειώνει το στρες, σας βοηθάει να έχετε καλό ύπνο
-Έχετε καλύτερη απόδοση
-Διατηρείστε σε φόρμα
-Ενισχύετε το ανοσοποιητικό σας σύστημα
-Κάνει καλό στην καρδιά
 

Γιατί μερικές γυναίκες έχουν εμμονή με το sex .
«Υπάρχουν πολλοί μύθοι γύρω από το γυναικείο εθισμό με το
sex – μεταξύ αυτών και ότι οι γυναίκες απλώς δεν μπορεί να είναι τοξικομανείς με το sex και ότι είναι πιο πιθανό να είναι εξαρτημένες από τις σχέσεις ή από τον έρωτα.»
«Η πραγματικότητα όμως είναι ότι υπάρχουν γυναίκες εξαρτημένες από το
sex - και μπορεί να υπάρχουν σε πολύ μεγαλύτερο αριθμό από ό, τι πέφτει στην αντίληψή σας», δηλώνει ο Robert Weiss, συγγραφέας και ιδρυτής του Ινστιτούτου Σεξουαλικής Αποκατάστασης στο Λος Άντζελες.
Ο εθισμός στο σεξ ορίζεται στην Wikipedia ως ‘’μια ψυχολογική κατάσταση κατά την οποία ένα άτομο έχει σοβαρό πρόβλημα με τη διαχείριση της σεξουαλικής του συμπεριφοράς’’.
Αν και η πραγματική προέλευση του εθισμού στο
sex δεν μπορεί να γίνει γνωστή, οι παρακάτω παράγοντες ή συνδυασμός περισσοτέρων του ενός, θεωρείται ότι παίζουν σημαντικό ρόλο:
• Κατάχρηση σεξουαλική, συναισθηματική ή σωματική
• Κάποια άλλη μορφή παιδικού τραύματος
• Η έκθεση σε σεξουαλικές καταστάσεις σε πολύ νεαρότερη ηλικία
• Πρόσθετοι οικογενειακοί παράγοντες
 

Ο έρωτας μπορεί να κρατήσει μια ζωή
Μια πρόσφατη μελέτη του Πανεπιστημίου Stony Brook δείχνει ότι, σε αντίθεση με την κοινή γνώμη, οι άνθρωποι μπορούν να είναι τρελά ερωτευμένοι με το έτερόν τους ήμισυ μερικές δεκαετίες μετά το γάμο, όπως ακριβώς ήταν όταν συναντήθηκαν.
Η ψυχολόγος Δρ Jennifer Hartstein εξήγησε ότι οι ερευνητές πραγματοποίησαν τομογραφίες εγκεφάλου σε ζευγάρια στις αρχές της σχέσης τους και αργότερα.
«Αυτό που προέκυψε είναι ότι η δια βίου αγάπη δεν είναι μυθική, δεν είναι παραμύθι, αφού υπήρχε το ίδιο είδος αντίδρασης στις πρώιμες και στις μακροχρόνιες σχέσεις και αυτά είναι υπέροχα νέα
Ένα σημαντικό εύρημα της μελέτης ήταν ότι τα ζευγάρια που ήταν πολύ καιρό μαζί και δήλωσαν ότι είναι τρελά ερωτευμένα εξακολουθούσαν να κάνουν
sex συχνά.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...