ΕΝΑ ΜΙΚΡΟ BLOG ΓΙΑ ΟΛΑ ΤΑ ΓΟΥΣΤΑ - ΕΓΧΩΡΙΕΣ ΚΑΙ ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ - SHOWBIZ NEWS - SEXY - HUMOR ΚΑΙ ΑΛΛΑ

Πέμπτη 24 Φεβρουαρίου 2011

Ο Jenson Button οδηγεί το νέο supercar της "McLaren"

Αυτές τις μέρες έγινε η δημοσιογραφική παρουσίαση του νέου αυτοκινήτου παραγωγής της McLaren MP4–12C. Και έτσι, αν είσαι ο επίσημος πιλότος –και πρώην παγκόσμιος πρωταθλητής– Jenson Button, χρίζεσαι αυτομάτως ως ο άνθρωπος ο σωστός: για να πάει μια γρήγορη βόλτα τους δημοσιογράφος στην πίστα της Πορτογαλίας. Για να δείξει τις δυνατότητες του supercar των 600 ίππων που θα βγει και τυπικά στην παραγωγή μέσα στο 2011. Και να αφήσει όλους εμάς να ονειρεύονται μέσα στην κρίση.











Το αυτοκίνητο θεωρείται, και είναι, εξαιρετικά σημαντικό. Το προηγούμενο μοντέλο της McLaren –με τη χαρακτηριστική τριθέσια διάταξη– ήταν το ταχύτερο supercar παραγωγής στον κόσμο. Σήμερα η MP4-12C είναι επίσης εξαιρετικά γρήγορη.





Κάποιοι λένε πως η Ferrari 458 είναι πιο όμορφη (περί ορέξεως ουδείς λόγος αλλά θα συμφωνήσω) αλλά η McLaren έχει μια πιο ελιτίστικη αύρα.


Database
Κινητήρας: 3.8 λίτρα, V8 twin turbo
Δύναμη: 600 ίπποι
Ροπή: 61. 2 kgm ροπής
Κίνηση: στους πίσω τροχούς
Κιβώτιο: διπλού συμπλέκτη
0-100: σε 3.1΄΄
0-200: σε 8.9΄΄
Τελική: 332 χλμ /ώρα
Φρένα: 100 χλμ/ώρα σε ακινητοποίηση: σε 30 μέτρα
Τιμή: 200.000€ σε αντίστοιχες τιμές Μ. Βρετανίας


Τώρα δείτε τα σχετικά videos. Στο πρώτο είναι η φάση δοκιμών εξέλιξης.




Το δεύτερο είναι ο εξομοιωτής που είναι εγκατεστημένος στα κεντρικά της "McLaren", που συμβάλλει στην εξέλιξη του αυτοκινήτου προσομοιάζοντας τη συμπεριφορά του ηλεκτρονικά. Κάτι σαν το "Playstation" αλλά στο απόκοσμα πανάκριβο.




Και το τρίτο είναι οι βόλτες που έκανε ο Button τους δημοσιογράφους που βρέθηκαν στην Πορτογαλία για την πρώτη παρουσίαση της MP4-12C.


yupi.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...