ΕΝΑ ΜΙΚΡΟ BLOG ΓΙΑ ΟΛΑ ΤΑ ΓΟΥΣΤΑ - ΕΓΧΩΡΙΕΣ ΚΑΙ ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ - SHOWBIZ NEWS - SEXY - HUMOR ΚΑΙ ΑΛΛΑ

Πέμπτη 24 Φεβρουαρίου 2011

Java: Tο πιο επικίνδυνο "plug-in" των browser;

Νέα έρευνα που παρουσιάστηκε στο συνέδριο ασφάλειας RSA από την εταιρία Qualys έδειξε ότι πολλοί χρήστες χρησιμοποιούν μη-ενημερωμένα plugins, και οι περισσότερες ευπάθειες που έχουν οφείλονται στην Java.
Τα plugins των browser υπάρχουν σχεδόν σε όλους τους υπολογιστές και οι χρήστες τα χρησιμοποιούν για να βελτιώσουν τις δυνατότητές τους στο web. Όλα αυτά τα πρόσθετα  όμως, έχουν και κινδύνους, επίσης. Η εταιρία ασφαλείας Qualys παρουσίασε τη νέα της έρευνα στο συνέδριο RSA φέτος και ανέδειξε μία διαφορετική πτυχή των κινδύνων, συγκεκριμένα, το ότι οι χρήστες δεν έχουν επίγνωση του πόσο σημαντικό είναι να κρατήσουν τα plugins τους ενημερωμένα.
Η Qualys διαπίστωσε ότι πολλοί χρήστες δεν εγκαθιστούν έγκαιρα ενημερώσεις των plugins και έτσι μένουν για περισσότερο διάστημα εκτεθειμένοι. Το 42% των χρηστών τρέχουν μη-ενημερωμένα java plugins και για αυτό κάποιοι αποδίδουν ευθύνες και στην Oracle καθώς σπάνια εκδίδει διορθώσεις της Java, πέρα από τις καθιερωμένες τριμηνιαίες ενημερώσεις, σε αντίθεση π.χ. με την Adobe η οποία συνέχεια εκδίδει ενημερώσεις του Flash Player.

secnews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...