ΕΝΑ ΜΙΚΡΟ BLOG ΓΙΑ ΟΛΑ ΤΑ ΓΟΥΣΤΑ - ΕΓΧΩΡΙΕΣ ΚΑΙ ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ - SHOWBIZ NEWS - SEXY - HUMOR ΚΑΙ ΑΛΛΑ

Τετάρτη 16 Φεβρουαρίου 2011

Ο θησαυρός του Αλή Πασά στη Βασιλική Τρικάλων;

Αναπτερώνονται οι ελπίδες να ξεχρεώσουμε ως χώρα με την ανεύρεση του θησαυρού του Αλή Πασά από τον Ελληνοαυστραλό χρυσοθήρα που υποστηρίζει ότι βρίσκεται θαμμένος σε περιοχή των Αγίων Θεοδώρων του πρώην Δήμου Βασιλικής. Κι’ αυτό το λέμε διότι σήμερα υπήρξαν δημοσιεύματα για τα αποτελέσματα έρευνας που έγινε από ωκεανογραφικό σκάφος του Πανεπιστημίου Πατρών στην λίμνη Παμβώτιδα των Ιωαννίνων, όπου οι Γιαννιώτες περίμεναν να βρουν τον αμύθητο θησαυρό. Όπως αναφέρεται σε σημερινό δημοσίευμα του «Έθνους», «Οι ντόπιοι ψάχνουν τον θησαυρό του Αλή Πασά στη λίμνη Ιωαννίνων, οι επιστήμονες όμως -που κάνουν έρευνα για λογαριασμό της περιφέρειας- έπεσαν πάνω σε... καλαμιώνα. Ο πυκνός μαύρος όγκος που όλοι έδειχναν ότι υπάρχει στον βυθό, δεν ήταν τα μπαούλα του γιου της Χάμκως και του ληστή Βελή, του Αρβανίτη μουσουλμάνου Αλή Πασά του Τεπελενλή, αλλά ένας βυθισμένος καλαμιώνας.


Οι συζητήσεις για τον θησαυρό επέστρεψαν από τη Δευτέρα στα Γιάννενα και τα παρόχθια καφενεία γέμισαν περίεργους που βλέπουν ένα κίτρινο, πολύ μικρό «υποβρύχιο», να βυθίζεται στη λίμνη.
Δεν είναι άλλο από το ωκεανογραφικό βαθυσκάφος του τμήματος Γεωλογίας του Πανεπιστημίου Πατρών, το οποίο κάνει έρευνες στον βυθό της λίμνης. «Το βαθυσκάφος κατέβηκε στο μέγιστο βάθος της λίμνης, στα 7,5 μέτρα και έφερε στην επιφάνεια εντυπωσιακές φωτογραφίες.
Τον τελευταίο ενάμιση χρόνο που γίνονται πιο συστηματικές δειγματοληψίες φούντωσαν οι φήμες στα Γιάννενα για έρευνες που έχουν στόχο τον εντοπισμό του θησαυρού του Αλή Πασά. Κάποιοι έκαναν λόγο για μπαούλα με εκατομμύρια γρόσια, χρυσές λίρες, κοσμήματα και χρυσά αντικείμενα που «ασφάλισε» στη λίμνη, ενώ χρυσοθήρες έψαξαν πολλές φορές και το μαυσωλείο του Ασλάν Πασά στο κάστρο της πόλης των Ιωαννίνων»
Πλάκα θα έχει αν ο Ελληνοαυστραλός χρυσοθήρας τον βρει στη Βασιλική.


trikalaola.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...