ΕΝΑ ΜΙΚΡΟ BLOG ΓΙΑ ΟΛΑ ΤΑ ΓΟΥΣΤΑ - ΕΓΧΩΡΙΕΣ ΚΑΙ ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ - SHOWBIZ NEWS - SEXY - HUMOR ΚΑΙ ΑΛΛΑ

Δευτέρα 21 Φεβρουαρίου 2011

Φιλική συγχώνευση Εθνικής Τράπεζας με Alpha Bank;

Λίγο πριν τις 12.00 τελείωσε η τηλεδιάσκεψη της Εθνικής Τράπεζας της οποίας τα μηνύματα προς τη διοίκηση της Alpha Bank ήταν σαφή. Η πρόταση της Εθνικής για φιλική συγχώνευση προς την ΑLPHA Bank ήταν και παραμένει φιλική, διευκρινίσθηκε σύμφωνα με πληροφορίες ,από τον διευθύνοντα σύμβουλο της Τράπεζας Απόστολο Ταμβακάκη, στο conference call της Εθνικής με επενδυτές και αναλυτές που άρχισε στις 11.00.
Η πρόταση επιπλέον όπως ειπώθηκε και τη Παρασκευή, αντανακλά τον σεβασμό της Εθνικής προς την διοίκηση της ALPHA. Οι συνέργειες από το deal μπορούν να φθάσουν έως και τα 700 εκατ. Ευρώ ανεβάζοντας το δείκτη κεφαλαιακής επάρκειας tier 1 στο 10,7%. 


Ουσιαστικά με τη πρόταση το νέο σχήμα μπορεί να καταλάβει την 25 θέση στη λίστα των μεγαλύτερων Ευρωπαϊκών τραπεζών. Με τη πρόταση επιπλέον οι μέτοχοι της Alpha αποκτούν ελκυστική πρόσβαση στη Τουρκία, ενώ από την άλλη πλευρά η συμμετοχή του Δημοσίου, περιορίζεται κάτω του 1%.

Πάντως, σε θετικό έδαφος κινούνται οι μετοχές της Εθνικής Τράπεζας και της Alpha Bank, μετά την άρση της αναστολής των μετοχών τους που ανακοίνωσε νωρίτερα το πρωί η διοίκηση του Χρηματιστηρίου. Στο +11% άνοιξε η μετοχή της Alpha και στο +3%, η μετοχή της Εθνικής.


Λίγο πριν από τις 12:00 το μεσημέρι, η μετοχή της Εθνικής Τράπεζας σημείωνε άνοδο της τάξης του 2%, στα 7,72 ευρώ,
ενώ αυτή της Alpha Bank κατέγραφε άλμα της τάξης του 12,5 γεγονός, στα 5,39 ευρώ, καθώς οι αγορές προεξοφλούν συνέχεια των εξελίξεων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...