ΕΝΑ ΜΙΚΡΟ BLOG ΓΙΑ ΟΛΑ ΤΑ ΓΟΥΣΤΑ - ΕΓΧΩΡΙΕΣ ΚΑΙ ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ - SHOWBIZ NEWS - SEXY - HUMOR ΚΑΙ ΑΛΛΑ

Δευτέρα 3 Ιανουαρίου 2011

Site που ποσοτικοποιεί την επίδραση του Facebook στις ζωές μας

Το "socialbakers.com" είναι ένα site με στατιστικά στοιχεία για το facebook τόσο σε παγκόσμιο επίπεδο όσο και στο αντίστοιχο της κάθε χώρας με ενημέρωση σε εβδομαδιαία βάση.
Μέχρι πριν ένα μήνα λεγότανε Facebakers όμως μετονομάστηκε στην σημερινή του ονομασία κατόπιν συμφωνίας με το Facebook προς αποφυγή σύγχυσης των χρηστών. Σύμφωνα με αυτό το site το Facebook έχει 584 εκατομμύρια χρήστες παγκοσμίως το οποίο αντιστοιχεί περίπου στο 8.5 % του παγκόσμιου πληθυσμού. 

Η χώρα με τον μεγαλύτερο αριθμό χρηστών είναι οι ΗΠΑ με 146 εκ. που αντιστοιχεί στο 47 % του πληθυσμού της, και ακολουθούν η Ινδονησία με 32 εκ., το Ηνωμένο Βασίλειο με 29 εκ., η Τουρκία με 24 εκ. και η Γαλλία με 20.5 εκ.. Η Ελλάδα βρίσκεται στην 34 θέση της κατάταξης με 3 εκ. χρήστες που αντιστοιχεί στο 28 % του συνολικού πληθυσμού της.
Τέλος, θα πρέπει να αναφέρουμε ότι η πολιτεία της Καλιφόρνιας παρουσιάζει τον μεγαλύτερο αριθμό ψηφιακά δικτυωμένων χρηστών με 18 εκ. χρήστες με δεύτερη την πολιτεία του Τέξας με "μόλις" 11 εκ.. Οι χρήστες του Facebook στην Κίνα είναι μόλις 100 χιλιάδες (δηλαδή λιγότερο από το 0.01 % (!!!) του πληθυσμού της) και αυτό οφείλεται στις απαγορεύσεις που έχει επιβάλει το ολοκληρωτικό καθεστός της. Ίσως αν μια μέρα αλλάξει πορεία το καθεστός της ή έρθει νέο καθεστός να παρατηρήσουμε τον παγκόσμιο αριθμό των χρηστών του Facebook να διπλασιάζεται ή και να τριπλασιάζεται εν μια νυκτί. Τα στατιστικά στοιχεία αυτού του site μπορούν να δώσουν πληροφορίες για την πρόσβαση του ανθρώπου στο internet και στην ελεύθερη πληροφορία και αντανακλούν στον πλούτο, πληθυσμό και στην κυβέρνηση της κάθε χώρας.
paraponiariko.blogspot

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...