ΕΝΑ ΜΙΚΡΟ BLOG ΓΙΑ ΟΛΑ ΤΑ ΓΟΥΣΤΑ - ΕΓΧΩΡΙΕΣ ΚΑΙ ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ - SHOWBIZ NEWS - SEXY - HUMOR ΚΑΙ ΑΛΛΑ

Δευτέρα 3 Ιανουαρίου 2011

''Αναστάτωση'' στην αγορά των netbooks

Τελικά, η Apple φαίνεται να έχει ταλέντο όχι μόνο στο να δημιουργεί πρωτοποριακές συσκευές, αλλά και να… αναστατώνει ολόκληρους τομείς της τεχνολογίας, φέρνοντας τα πάνω-κάτω με κάθε νέο προϊόν της.  

Με το iPhone άλλαξε το μέχρι τότε κατεστημένο των smartphones, αλλά μάλλον κάτι τέτοιο δικαιολογείται, αφού το iPhone «ήταν smartphone». Με το iPad, όμως, μια συσκευή που εντάσσεται σε μια εντελώς νέα κατηγορία προϊόντων, η όποια «αναστάτωση» μετατοπίστηκε στην αμέσως κοντινότερη κατηγορία προϊόντων: τα netbooks, την «αδελφή κατηγορία» μικρών, φορητών συσκευών που σχεδιάστηκαν κυρίως για να παρέχουν «ελαφρύ» computing και εύκολη πρόσβαση στο Internet – δηλαδή, ακριβώς ό,τι και τα tablets.
Η κατηγορία των netbooks ήδη έχει «χτυπηθεί» από τα υπάρχοντα tablets, και όσο ο αριθμός αυτών θα αυξάνεται – παράλληλα με την αποδοχή τους από τον κόσμο, τόσο οι προτάσεις για netbooks θα μειώνονται. Πρώτες εταιρείες που δείχνουν να αλλάζουν τη στάση τους απέναντι στα netbooks, εξαιτίας αυτής της «νέας πραγματικότητας», η ASUS και η MSI. Σύμφωνα με τους DigiTimes, η πρώτη θα μειώσει συνολικά το κόστος των τελευταίων της, βασισμένων σε Atom N450 και dual-core N550 netbooks, αφού δεν συνάντησαν την αναμενόμενη αποδοχή από τον κόσμο. Παράλληλα, η MSI λέγεται πως θα σταματήσει εντελώς να ασχολείται με τα netbooks, αφήνοντας την κατηγορία αποκλειστικά «στα χέρια» των ASUS και Acer.

pcw.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...