ΕΝΑ ΜΙΚΡΟ BLOG ΓΙΑ ΟΛΑ ΤΑ ΓΟΥΣΤΑ - ΕΓΧΩΡΙΕΣ ΚΑΙ ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ - SHOWBIZ NEWS - SEXY - HUMOR ΚΑΙ ΑΛΛΑ

Κυριακή 9 Ιανουαρίου 2011

Οργή στην Τουρκία για τον Σουλτάνο ''Onur''

Με αβγά που πέταξαν κατά τηλεοπτικού σταθμού στην Κωνσταντινούπολη, υποδέχθηκαν οργισμένοι διαδηλωτές τη σειρά "Ο Μεγαλοπρεπής Αιώνας" που αναφέρεται στη ζωή του Σουλτάνου Σουλεϊμάν του Α΄ και τον οποίο υποδύεται ο τηλεοπτικός "Onur", ή αλλιώς Halit Ergenc.
Την οργή των Τούρκων προκάλεσε το γεγονός ότι ο Σουλτάνος παρουσιάζεται ως άνθρωπος που του άρεσε το αλκοόλ (απαγορευμένο στο Ισλάμ) και με ιδιαίτερη αδυναμία στις γυναίκες του χαρεμιού του, συζύγους και παλλακίδες. Η πρώτη εκπομπή της σειράς για τον Σουλτάνο προβλήθηκε στις 5 Ιανουαρίου από το κατά βάση ψυχαγωγικό δίκτυο, "Show TV". Έκτοτε το Ανώτατο Ραδιοτηλεοπτικό Συμβούλιο έλαβε 75.000 αιτήσεις διαμαρτυρίας.

Ο αντιπρόεδρος της Τουρκικής κυβέρνησης, Μπουλέντ Αρίντς, δήλωσε την περασμένη εβδομάδα ότι η κυβέρνηση θα λάβει μέτρα για την προβολή της σειράς που του προκαλεί "ανησυχία και λύπη", ωστόσο δεν προχώρησε σε λεπτομέρειες.
Η Τουρκία έχει πληθυσμό 73 εκατομμύρια. Σε ποσοστό 99,9% είναι μουσουλμάνοι όμως το σύνταγμα της χώρας, λόγω ακριβώς του κοσμικού χαρακτήρα του Τουρκικού κράτους, θεωρεί νόμιμη την κατανάλωση αλκοόλ.


Τα Νέα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...