ΕΝΑ ΜΙΚΡΟ BLOG ΓΙΑ ΟΛΑ ΤΑ ΓΟΥΣΤΑ - ΕΓΧΩΡΙΕΣ ΚΑΙ ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ - SHOWBIZ NEWS - SEXY - HUMOR ΚΑΙ ΑΛΛΑ

Σάββατο 29 Ιανουαρίου 2011

Τριήμερο κακοκαιρίας σε όλη τη χώρα

Ισχυρές βροχοπτώσεις, καταιγίδες και χιόνια συνθέτουν το σκηνικό του καιρού που επικρατεί από σήμερα στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας. Πιο συγκεκριμένα, νεφώσεις με βροχές ή χιονόνερο αναμένεται να εκδηλωθούν σχεδόν σε όλη την επικράτεια, ενώ χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά της επικράτειας. Στο Βόρειο Ιόνιο, την Ήπειρο, την Κεντρική και την Ανατολική Μακεδονία, τα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα θα σχηματιστούν νεφώσεις, που ενδέχεται να προκαλέσουν βροχοπτώσεις. Στην υπόλοιπη χώρα προβλέπεται να εκδηλωθούν ισχυρές βροχοπτώσεις και καταιγίδες, ενώ χιόνια αναμένεται να πέσουν σε όλα τα ορεινά καθώς και σε ημιορεινές περιοχές της Θεσσαλίας και της Δυτικής Μακεδονίας. 
 
Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από -3 βαθμούς Κελσίου έως 12 βαθμούς, και έως 15 στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα.

Στην Αττική σήμερα Σάββατο, θα επικρατήσουν νεφώσεις και αναμένεται να εκδηλωθούν σποραδικές βροχές ή χιονόνερο. Τα φαινόμενα όμως σταδιακά θα περιοριστούν στα βόρεια και ανατολικά και θα εξασθενήσουν, ενώ δεν αποκλείεται να χιονίσει στην Πάρνηθα. Η θερμοκρασία στο λεκανοπέδιο θα κυμανθεί από 3 έως 10 βαθμούς Κελσίου, ενώ στις βόρειες περιοχές η μέγιστη τιμή θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.


Νεφώσεις με πιθανότητα βροχόπτωσης θα επικρατήσουν και στη Θεσσαλονίκη. Ο υδράργυρος δεν θα ξεπεράσει τους 5 βαθμούς Κελσίου, ενώ αναμένεται να καταγραφούν και θερμοκρασίες κάτω από το 0.


Την Κυριακή, στην Κεντρική και Ανατολική Μακεδονία, τα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου, τα Δωδεκάνησα και την Κρήτη θα σχηματιστούν τοπικές νεφώσεις.

Στις υπόλοιπες περιοχές αναμένεται να εκδηλωθούν σποραδικές βροχές και από το μεσημέρι στα δυτικά ισχυρές καταιγίδες.

Χιονοπτώσεις ενδέχεται να σημειωθούν στα ορεινά και ημιορεινά της επικράτειας, ενώ η θερμοκρασία θα σημειώσει περαιτέρω πτώση.


Ο καιρός την Δευτέρα


Βροχερός θα είναι ο καιρός και τη Δευτέρα, ενώ χιονοπτώσεις αναμένονται εκ νέου στα ορεινά της χώρας.


Νεφώσεις αυξημένες και βροχοπτώσεις ή χιονόνερο προβλέπονται να σημειωθούν στο Ιόνιο, την Ήπειρο, τη Δυτική Μακεδονία, την Πελοπόννησο, τις Κυκλάδες και την Κρήτη, ενώ χιονοπτώσεις στα ορεινά των περιοχών αυτών.


Καταιγίδες είναι πιθανόν να σημειωθούν στο Ιόνιο, ενώ στην υπόλοιπη χώρα θα σχηματιστούν νεφώσεις, με μικρή πιθανότητα βροχής.


Η θερμοκρασία δεν θα παρουσιάσει αξιόλογη μεταβολή, και στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά αναμένεται παγετός.
real.gr 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...