ΕΝΑ ΜΙΚΡΟ BLOG ΓΙΑ ΟΛΑ ΤΑ ΓΟΥΣΤΑ - ΕΓΧΩΡΙΕΣ ΚΑΙ ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ - SHOWBIZ NEWS - SEXY - HUMOR ΚΑΙ ΑΛΛΑ

Δευτέρα 3 Ιανουαρίου 2011

Φράχτες με θερμικές κάμερες στον Έβρο;

Μια ακόμη "Αμερικανιά" έρχεται να υιοθετήσει η κυβέρνηση και αυτό αφορά στην κατασκευή φράχτη 12,5 χιλιομέτρων στον Εβρο για την αντιμετώπιση της παράνομης εισόδου μεταναστών στην Ελλάδα.


Αφού έλυσαν όλα τα άλλα προβλήματα, ο Χρ. Παπουτσής αφενός και η Αννα Νταλάρα ως υπεύθυνη θεμάτων μετανάστευσης, από την άλλη, είπαν να πιάσουν τον ταύρο από τα κέρατα. Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη ανακοινώσει φράχτες με θερμικές κάμερες που θα καταγράφουν τις κινήσεις των παράνομων μεταναστών και θα εμποδίζεται η διέλευσή τους σε ελληνικά εδάφη. Κάτι ανάλογο που είχαν κάνει οι Αμερικανοί στα σύνορα με το Μεξικό δηλαδή. Μόνο που εκεί ήταν ένα μόνο από τα δεκάδες μέτρα που έλαβαν οι ΗΠΑ. Εδώ στην Ελλάδα πρόκειται για ακόμη ένα κυβερνητικό πυροτέχνημα τη στιγμή που τα σύνορα, χερσαία και θαλάσσια είναι ξέφραγο αμπέλι, οι δρόμοι της Αθήνας έχουν γεμίσει από ταλαίπωρους μετανάστες χωρίς άδεια, δουλειά και με την πείνα και την εξαθλίωση να τους οδηγεί σε έκνομες πράξεις.
Είναι χαρακτηριστικό ότι ούτε το 1/10 των χερσαίων συνόρων δεν καλύπτει ο φράχτης του κ. Παπουτσή αφού από το Ορμένιο μέχρι την Αλεξανδρούπολη είναι μια έκταση 150 χιλιομέτρων. Βέβαια στο υπουργείο λένε ότι θα μπει σε σημεία που είναι η πρόσβαση εύκολη ενώ αφήνουν ανοικτό το ενδεχόμενο επέκτασής του. Αλλά είναι δυνατόν να ξεκινούν από τους φράχτες όταν δεν έχουν μια ολοκληρωμένη πρόταση για το μεταναστευτικό; Τώρα που βλέπουν ότι οι συγκρούσεις είναι αναπόφευκτες (στην Πάτρα γίνεται χαμός), ότι δεν αντέχει η ελληνική κοινωνία άλλο βάρος και τώρα που η οικονομική κρίση έχει στρέψει αλλού τις προτεραιότητες, αποφάσισε η κυβέρνηση να δείξει πυγμή και σχέδιο. Αντί να απαιτήσει π.χ. κυρώσεις κατά της Τουρκίας που αφήνει να περνούν ελεύθεροι οι μετανάστες από το έδαφός της μέχρι τα ελληνικά σύνορα. Ή να βάλει ακόμη και βέτο στην Ευρωπαϊκή Ενωση ζητώντας βοήθεια καθώς το μεταναστευτικό είναι πρωτίστως ευρωπαϊκό κι όχι μόνο ελληνικό πρόβλημα.
Ο γιγαντιαίος φράχτης τους μάρανε όταν από τα σύνορα περνούν πάνω από 300 μετανάστες την ημέρα; Ή μήπως με καμιά 50αριά άνδρες της Frontex πιστεύουν ότι θα λύσουν το πρόβλημα;
«Θα δώσουμε ένα αποφασιστικό χτύπημα στα δίκτυα διακίνησης των μεταναστών που εμπορεύονται τους ανθρώπους και την ελπίδα τους για μια καλύτερη ζωή», είπε μέσα στις γιορτές ο κ. Παπουτσής και νομίζει ότι καθάρισε.
Για μπαλώματα χωρίς ουσία κατηγόρησε την κυβέρνηση η αξιωματική αντιπολίτευση. Ο Π. Παναγιωτόπουλος κατηγορεί την κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ ότι “έχει αποτύχει πλήρως στη μεταναστευτική πολιτική της, με δυσμενέστατες συνέπειες για την Ελληνική Κοινωνία” και “τώρα προσπαθεί, με μεμονωμένα μέτρα, να διορθώσει τα αδιόρθωτα“.
Η ΝΔ καλεί την κυβέρνηση “να αλλάξει συνολικά την πολιτική της, γιατί με ημίμετρα και ”μπαλώματα” του τύπου “κατασκευή ειδικού φράκτη στον Έβρο”, τα μεγάλα προβλήματα δεν λύνονται”.
“Η Νέα Δημοκρατία έχει ήδη δείξει το δρόμο, διατυπώνοντας μία πλήρη πρόταση μεταναστευτικής πολιτικής, άμεσα εφαρμόσιμη και αποτελεσματική“, καταλήγει στη δήλωση του κ. Παναγιωτόπουλος.

antinews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...