ΕΝΑ ΜΙΚΡΟ BLOG ΓΙΑ ΟΛΑ ΤΑ ΓΟΥΣΤΑ - ΕΓΧΩΡΙΕΣ ΚΑΙ ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ - SHOWBIZ NEWS - SEXY - HUMOR ΚΑΙ ΑΛΛΑ

Παρασκευή 28 Ιανουαρίου 2011

Παρωδία: Έφη Θώδη

Στην κατηγορία "Παρωδία" παρουσιάζονται οι "εγκυκλοπαιδικές" γνώσεις πάνω σε διάφορα θέματα, πρόσωπα ...και όχι μόνο, αλλά από την πλευρά της σάτιρας. Όλα τα άρθρα της συγκεκριμένης κατηγορίας προέρχονται από το σατιρικό site της "Φρικηπαίδεια". Συνεχίζουμε λοιπόν την "Παρωδία" μας με την τραγουδίστρια Έφη Θώδη!

 

Βιογραφία

Γεννήθηκε μετά Χριστόν στην Άνω-Κάτω Τραχανοπλαγιά ορεινής Ναυπακτίας. Από πολύ μικρή ξεχώρισε για τις φωνητικές της ικανότητες κατά το βόσκημα/σαλάχημα των αιγοπροβάτων.Υπήρξε πρώτη πηδοφραχτα επί 15 συναπτά έτη. Ξεκίνησε την καριέρα της στα πανηγύρια της περιοχής Αιτωλοακαρνανίας και σύντομα τα τραγούδια της εκτοξεύτηκαν στα charts της Ελληνικής υπαίθρου.


Η κάθοδός της στην Πρωτεύουσα έγινε δεκτή με ενθουσιασμό και εορτάστηκε με πανηγυρικές εκδηλώσεις που οργανώθηκαν στο Μέγαρο Μουσικής, το Ηρώδειο και την Ανεμόσκαλα του Μιλάνου. Το 2007 ήταν η επικρατέστερη υποψήφια για την εκπροσώπηση της χώρας μας στην EuroΒυζιον (και λόγω φυσικών προσόντων), αλλά ηττήθηκε από τον Σαρμπ-Ελ (φήμες λένε πως επρόκειτο για συνωμοσία της φυλής των Ελ).


Δισκογραφία

  • Πως το τρι- πως το τρίβουν το πιπέρι
  • Μπήκαν τα γίδια στο μαντρί
  • Γλύκα Γλύκα (τραγούδι που τον οδήγησε σε δικαστική διαμάχη με τη Γιώτα Χαλκιά και προκάλεσε εμφύλιο μεταξύ των παν-Ελινιστών)
  • Γιορ Τζαστ του γκουντ του μπι τρου (διεθνής επιτυχία, σάουντρακ των γάμων του Φίγκαρο, της Μαρνέλλας Δορκοφίκη, της Γιάννας Αγγελοπούλου και του Καραγκιόζη)
  • Τζινγκλ μπελς ο τάνενμπάουμ και γουαν τσιν τσον (τα κάλαντα σε όλες τις γλώσσες του κόσμου)
  • Σκόπια σκόπια μι σκο (πολιτικό τραγούδι που προκάλεσε διπλωματικό επεισόδιο ανάμεσα σε Ελλάδα και Π.Γ.Δ.Μ.)
  • Αι λοβ γιου μπειμπι
  • Δε βίλατζμαν μπρινγκς δε τσιζ (the village man brings the cheese)
Αυτό το τελευταίο έχει προκαλέσει φρενίτιδα ενθουσιασμού κατακτώντας την 1η θέση των διεθνών charts από την πρώτη κιόλας βδομάδα κυκλοφορίας του.
Αρνητικές αντιδράσεις στο εν λόγω τραγούδι έχουν αναφερθεί και από τη μεριά του συγκροτήματος των Village People. Ο μουσικός κόσμος ανυπομονεί να ακούσει τις προαναγγελθείσες διασκευές του τραγουδιού από τους Lordi, τους Black Sabbath (που θα κάνουν reunion ειδικά για την περίσταση) και το Γιώργο Νταλάρα. 

Άλλες δουλειές

Η Θώδη έχει γυρίσει επίσης την ταινία "Final Fantasy" και δουλεύει στην οργάνωση των "Γιατρών Χωρίς Γίδια". Επίσης έπαιξε με μεγάλη επιτυχία τη γυναίκα του "Shrek". 

frikipaideia.wikia.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...