Πεϊνιρλί με bacon και φρέσκια μοτσαρέλα
1 κιλό αλεύρι (καλύτερα κάποιο ιταλικό
τύπου 00)
2 κ.σ. ελαιόλαδο
2 και 1/3 φλιτζ. νερό
5 γραμμ. μαγιά ξερή
1 κ.γ. αλάτι
τύπου 00)
2 κ.σ. ελαιόλαδο
2 και 1/3 φλιτζ. νερό
5 γραμμ. μαγιά ξερή
1 κ.γ. αλάτι
Υλικά για μία πίτσα
Σάλτσα ντομάτα για πίτσα (ώριμες ντομάτες στον τρίφτη με λίγο ελαιόλαδο, αλάτι, πιπέρι και ρίγανη)
1 μπαλάκι φρέσκια μοτσαρέλ, καλά στεγνωμένη
3-4 φετούλες μπέικον Yφαντής
1 κ.γ. παρμεζάνα
Ρίχνετε όλα τα υλικά σε ένα μίξερ και τα αφήνετε να ανακατευτούν με το εξάρτημα γάντζος για 10 με 12 λεπτά. (Μπορείτε βέβαια πάντα να τα ζυμώσετε με τα χέρια). Κατόπιν την κόβετε σε κομμάτια 190-200 γραμμ. και την κάνετε μπαλάκια. Τα αφήνετε μέσα σε ένα μεγάλο δίσκο σκεπασμένα με μία βρεγμένη πετσέτα να ξεκουραστούν και να διπλασιαστούν. (Ανάλογα με τη θερμοκρασία δωματίου, αυτό θα πάρει 1,5 έως 2 ώρες).
Εκτέλεση
01. Ανοίγετε ένα μπαλάκι πίτσας σε ένα οβάλ δίσκο, αλείφετε με σάλτσα ντομάτα ρίχνετε μερικά κομμάτια από τη φρέσκια μοτσαρέλα στο κέντρο, απλώνετε το μπέικον Υφαντής και πασπαλίζετε με την παρμεζάνα.
02. Διπλώνετε τα πλαϊνά προς τα μέσα και σφραγίζετε πιέζοντας τις άκρες.
03. Ψήνετε το πεϊνιρλί σε δυνατό φούρνο μέχρι να πάρει καλό χρώμα και ραντίζετε με λίγο ελαιόλαδο πάνω στη ζύμη πριν σερβίρετε.
02. Διπλώνετε τα πλαϊνά προς τα μέσα και σφραγίζετε πιέζοντας τις άκρες.
03. Ψήνετε το πεϊνιρλί σε δυνατό φούρνο μέχρι να πάρει καλό χρώμα και ραντίζετε με λίγο ελαιόλαδο πάνω στη ζύμη πριν σερβίρετε.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου