ΕΝΑ ΜΙΚΡΟ BLOG ΓΙΑ ΟΛΑ ΤΑ ΓΟΥΣΤΑ - ΕΓΧΩΡΙΕΣ ΚΑΙ ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ - SHOWBIZ NEWS - SEXY - HUMOR ΚΑΙ ΑΛΛΑ

Τρίτη 7 Δεκεμβρίου 2010

Συνελήφθη ο Julian Assange ιδρυτής του "WikiLeaks"

Ο ιδρυτής του WikiLeaks Julian Assange  συνελήφθη από τη μητροπολιτική αστυνομία του Λονδίνου στις 09:30 (τοπική ώρα). Σε βάρος του εκκρεμούσε διεθνές ένταλμα σύλληψης για σεξουαλική παρενόχληση δύο γυναικών στη Σουηδία και παράνομη χρήση βίας. Ανοικτό φυσικά παραμένει το ενδεχόμενο να διωχθεί και για τη δημοσιοποίηση των απόρρητων εγγράφων, που προκάλεσαν διπλωματικό σεισμό σε όλο τον κόσμο. Εντός της ημέρας, ο Ασάνζ θα μεταφερθεί στο δικαστήριο της πόλης του Westminster.
Σε βίντεο που δημοσιεύτηκε στην ιστοσελίδα Guardian, η δικηγόρος του Τζένιφερ Ρόμπινσον, επιβεβαίωσε τη σύλληψη τους Assange και πρόσθεσε ότι επιδιώκεται συνάντηση των δικηγόρων του με τις βρετανικές αρχές.


Ο δικηγόρος του, Μαρκ Στέφενς, άσκησε κριτική στους Σουηδούς εισαγγελείς, λέγοντας ότι ο Ασάνζ είχε προσφερθεί να τους συναντήσει από τον Αύγουστο.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο Assange, έχει γράψει ένα σχόλιο για την εφημερίδα "Australian", το οποίο αναμένεται να δημοσιευτεί αργότερα. Επίσης, αναμένεται μέσα στην ημέρα να υπάρξει και βιντεοσκοπημένη δήλωσή του.

Οι διαπραγματεύσεις πριν τη σύλληψη

Σύμφωνα με τον Guardian ο 39χρονος Αυστραλός είναι πιθανόν να αφεθεί ελεύθερος υπό όρους και μετά την καταβολή εγγύησης ύψους 100.000-200.000 στερλινών. Επίσης τουλάχιστον έξι άνθρωποι θα πρέπει να εγγυηθούν για εκείνον.

Ο Στέφενς τόνισε χθες ότι έχει επαφές με την βρετανική αστυνομία για να κανονίσει μια συνάντηση με τον πελάτη του, ο οποίος σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις βρίσκεται στην Βρετανία. Ο ίδιος εξέφρασε την ανησυχία του για την πιθανότητα, αν ο Ασάνζ συλληφθεί και παραδοθεί στην σουηδική αστυνομία, έκδοσής του στις ΗΠΑ.

Οι Ηνωμένες Πολιτείες απειλούν με διώξεις τον Ασάνζ μετά την σταδιακή δημοσιοποίηση από το WikiLeaks 250.000 αμερικανικών απόρρητων διπλωματικών τηλεγραφημάτων.

Σύμφωνα με το BBC, η βρετανική αστυνομία έλαβε χθες νέο ένταλμα σύλληψης από την αστυνομία της Σουηδίας κατά του Assange για κατηγορίες βιασμού και σεξουαλικής επίθεσης εναντίον δύο γυναικών τον περασμένο Αύγουστο. Το πρώτο σουηδικό ένταλμα σύλληψης είχε λάθη στην διατύπωσή του.

Τέλος, η ελβετική τράπεζα Postfinance ανακοίνωσε πως έκλεισε τον λογαριασμό του Ασάνζ λόγω "λανθασμένων στοιχείων που αφορούν τον τόπο κατοικίας του". Ο λογαριασμός αυτός χρησιμοποιείται "για απευθείας δωρεές στο ταμείο υπεράσπισης του Julian Assange και άλλων μελών της ομάδας WikiLeaks".


news247.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...