ΕΝΑ ΜΙΚΡΟ BLOG ΓΙΑ ΟΛΑ ΤΑ ΓΟΥΣΤΑ - ΕΓΧΩΡΙΕΣ ΚΑΙ ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ - SHOWBIZ NEWS - SEXY - HUMOR ΚΑΙ ΑΛΛΑ

Δευτέρα 27 Δεκεμβρίου 2010

Trailer: Άσε το κακό να μπεi, το θρίλερ της χρονιάς!

Ο δωδεκάχρονος Όουεν (Κόντι Σμιτ-ΜακΦί) μεγαλώνει στο Νιου Μέξικο κλεισμένος στον εαυτό του, αφού η μητέρα του τον παραμελεί και οι συμμαθητές του στο σχολείο του επιτίθενται με κάθε ευκαιρία. Όταν κοντά στο σπίτι του μετακομίζει ένα μυστηριώδες κορίτσι, η Άμπι (Κλόι Γκρέις Μόρετζ), ανάμεσά τους δημιουργείται σιγά-σιγά μία βαθιά φιλία. Καθώς όμως μια σειρά από μυστηριώδεις φόνους συγκλονίζει τη μικρή πολιτεία, ο Όουεν θα αναγκαστεί να αντιμετωπίσει την αλήθεια και να δεχτεί ότι η φαινομενικά αθώα φίλη του είναι βαμπίρ.
Το Let Me In αποτελεί remake του υπέροχου παραμυθιού τρόμου Let the Right One In (2008) του Σουηδού σκηνοθέτη Tomas Alfredson, που με τη σειρά του βασίζεται στο ομώνυμο βιβλίο του John Lindqvist, ο οποίος είχε γράψει και το σενάριο για την πρωτότυπη ταινία. 



Το Let the Right One In ήρθε στην κυριολεξία από το πουθενά και κέρδισε με άνεση τον τίτλο της κορυφαίας ταινίας horror της χρονιάς, ανανεώνοντας μάλιστα τον μύθο των βαμπίρ στον κινηματογράφο με έναν παραμυθένιο και ιδιαίτερο τρόπο. Τοποθετώντας στο προσκήνιο από τη μία πλευρά τους προβληματισμούς για το τι είναι «κακό» - αποστομωτική η απάντηση εδώ της μικρής ...βαμπιρίνας «Εγώ σκοτώνω ανθρώπους γιατί είμαι αναγκασμένη να το κάνω...έλα στη θέση μου» - και από την άλλη τη μοναξιά και την απομόνωση 2 εφήβων που αναζητούν απεγνωσμένα την «ανθρώπινη» επαφή, ο καθένας ίσως για διαφορετικούς λόγους.
Με τις δύο πολύ καλές και συγκινητικές ερμηνείες των 2 δωδεκάχρονων παιδιών και την υπέροχη φωτογραφία, η ταινία σε κέρδιζε χωρίς να μπορείς να αντισταθείς στο σκοτεινό αυτό παραμύθι. Τι έχει λοιπόν το Let Me In να αντιπαραθέσει; Πρώτο και κύριο, το σεβασμό του σκηνοθέτη Matt Reeves (Cloverfield) στην πρωτότυπη ταινία. Ο Reeves επέλεξε να αλλάξει πολύ λίγα πράγματα. Νομίζω μάλιστα πως το 80% των σκηνών είναι το ίδιο ακριβώς, από το χιονισμένο τοπίο και τη 1η σκηνή που τα δύο παιδιά γνωρίζονται έξω από την οικοδομή που μένουν, μέχρι τον 1ο φόνο και τη τελευταία σκηνή στη πισίνα, ο σκηνοθέτης δεν αλλάζει σχεδόν τίποτα. Δεύτερο και πολύ σημαντικό, παλεύει με νύχια και με δόντια να κρατήσει τη σκοτεινή και «βίαιη» ατμόσφαιρα του Let the Right One In, κάνοντας όσες λιγότερες εκπτώσεις μπορεί (αμάν πια αυτό το αμερικάνικο κοινό!) και σε αρκετά σημεία το πετυχαίνει. Ενώ, πολύ σοφά κι εδώ, επικεντρώνεται στην ιδιαίτερη ιστορία αγάπης που αναπτύσσεται ανάμεσα στα δύο παιδιά, χωρίς να παρεκτρέπεται σε πολλές «ανούσιες» σκηνές. Τρίτον και επίσης σημαντικό, οι εξίσου εξαιρετικές ερμηνείες των 2 παιδιών, του Kobi Smit-McPhee (ο πιτσιρίκος στο The Road) και η ...Kick-Ass, Chloe Moretz (με 7 ταινίες μέσα στο 2011, χώρια το Kick-Ass 2!).
Προβολή στις ελληνικές αίθουσες στις 6 Ιανουαρίου 2011.




windmo.blogspot

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...