ΕΝΑ ΜΙΚΡΟ BLOG ΓΙΑ ΟΛΑ ΤΑ ΓΟΥΣΤΑ - ΕΓΧΩΡΙΕΣ ΚΑΙ ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ - SHOWBIZ NEWS - SEXY - HUMOR ΚΑΙ ΑΛΛΑ

Τετάρτη 3 Νοεμβρίου 2010

Porsche 911 speedART

Οι Porsche 911 έχουν αποδείξει ότι είναι ιδιαίτερα δημοφιλής στους κύκλους των βελτιωτών και των πελατών τους. Και πώς να μην είναι όταν η οδική συμπεριφορά είναι εξαιρετική, η ποιότητα κατασκευής κορυφαία και το σασί δεν δείχνει να προβληματίζεται από λίγη –ή πολύ- παραπάνω δύναμη. Η συγκεκριμένη 911 Turbo λοιπόν είναι βελτιωμένη από την speedART και έχει την κωδική ονομασία BTR-II 650 Evo. Δεν υπάρχει τομέας που ο βελτιωτής άφησε ήσυχο και είναι από τις πολύ λίγες βελτιωμένες Porsche που είναι εξοπλισμένες με το υπέροχο κιβώτιο διπλού συμπλέκτη της γερμανικής φίρμας.


Ο κινητήρας φτάνει τα 650 άλογα και 90 κιλά ροπής χωρίς ιδιαίτερο κόπο με λίγες αλλά καλά στοχευμένες αλλαγές. Τοποθετήθηκε νέα εισαγωγή, αλλάχθηκε η εξάτμιση με μία πιο αποδοτική και λιγότερο περιορισμένη (τόσο στην ροή των καυσαερίων όσο και στο θόρυβο), τα turbo μεγάλωσαν για να αυξηθεί η παροχή τους, τοποθετήθηκε νέο μεγαλύτερο intercooler και αναπρογραμματίστηκε η ECU. Κάτι παραπάνω δηλαδή από ένα πλήρες πρώτο στάδιο.
Αυτή όμως η αύξηση στην ιπποδύναμη και την ροπή θα έκανε το PDK κομμάτια. Έτσι, η speedART αποφάσισε να το ενισχύσει και τοποθέτησε δύο επιπλέον “δακτυλίους” τόσο στο εσωτερικό όσο και στο εξωτερικό πολύδισκο πακέτο με άμεσο αντίκτυπο στην αντοχή του κιβωτίου καθώς τώρα το κιβώτιο μπορεί να αντέξει την επιπλέον ροπή κυρίως κατά την εκκίνηση με το launch control αλλά και κατά τη χρήση του αυτοκινήτου σε κάποια πίστα. Όσο για τα νούμερα; Σημειώστε 0-200 χλμ/ώρα σε 9 δευτερόλεπτα και τελική που αγγίζει τα 335 χλμ/ώρα.


















autoblog.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...