ΕΝΑ ΜΙΚΡΟ BLOG ΓΙΑ ΟΛΑ ΤΑ ΓΟΥΣΤΑ - ΕΓΧΩΡΙΕΣ ΚΑΙ ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ - SHOWBIZ NEWS - SEXY - HUMOR ΚΑΙ ΑΛΛΑ

Δευτέρα 1 Νοεμβρίου 2010

Στρατιωτική συνεργασία Ελλάδας - Βουλγαρίας

Συμφωνία για τη συνεργασία της Πολεμικής Αεροπορίας της Ελλάδας με εκείνη της Βουλγαρίας υπέγραψαν οι υπουργοί Άμυνας των δύο κρατών, Ευάγγελος Βενιζέλος και Άνιου Αγγέλοφ.
Η συμφωνία αφορά στην αντιμετώπιση της τρομοκρατίας, αεροπειρατειών και άλλων κινδύνων και προβλέπει κοινούς κανόνες εμπλοκής, καθλώς και τη δημιουργία αντίστοιχων υποδομών και προϋποθέσεων άμεσης αντίδρασης.Πρακτικά βέβαια το μεγαλύτερο βάρος πέφτει στην ελληνική ΠΑ αφού τα μαχητικά αεροσκάφη της Βουλγαρίας είναι αρκετά παλιά .



Πρόκειται για την πρώτη συμφωνία air policing που υπογράφεται στα Βαλκάνια ενώ, σύμφωνα με πληροφορίες, το προσεχές διάστημα ενδέχεται και η Ρουμανία να προσεταιριστεί την ελληνοβουλγαρική πρωτοβουλία."Αποκτάμε κοινούς ελληνοβουλγαρικούς ουρανούς, κοινούς κανόνες εμπλοκής" τόνισε ο κ. Βενιζέλος.Διευκρινίστηκε πάντως ότι η συμφωνία δεν αφορά τρίτες χώρες όπως την Τουρκία.

Οι δύο υπουργοί ανακοίνωσαν επίσης την ενεργοποίηση της συμφωνίας στρατιωτικής συνεργασίας που υπεγράφη τον περασμένο Ιούλιο, στη Σόφια. Αφορά στους τομείς της εκπαίδευσης και των Εξοπλισμών.


Τέλος, γνωστοποίησαν την ανάληψη πρωτοβουλίας, μαζί με τη Ρουμανία, για τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Άμυνας, ενώ ανέφεραν ότι Ελλάδα και Βουλγαρία έχουν κοινές απόψεις όσον αφορά το νέο δόγμα του ΝΑΤΟ και το ζήτημα της αντιπυραυλικής ασπίδας. Ο κ. Βενιζέλος διευκρίνισε ότι στη Σύνοδο Κορυφής του ΝΑΤΟ στη Λισαβόνα θα εγκριθεί το πολιτικό πλαίσιο στα συγκεκριμένα ζητήματα το οποίο δεν αφορά τεχνικά θέματα.


Eλευθεροτυπία, onalert.gr, news247.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...