ΕΝΑ ΜΙΚΡΟ BLOG ΓΙΑ ΟΛΑ ΤΑ ΓΟΥΣΤΑ - ΕΓΧΩΡΙΕΣ ΚΑΙ ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ - SHOWBIZ NEWS - SEXY - HUMOR ΚΑΙ ΑΛΛΑ

Κυριακή 3 Οκτωβρίου 2010

Αρχαιοκαπηλία στη Λαμία

Συνελήφθη 49χρονος τραπεζικός υπάλληλος, που φέρεται ως συνεργός 65χρονης που αναζητείται για αρχαιοκαπηλία.
Σύμφωνα με τα όσα είπε ο Αστυνομικός Διευθυντής Φθιώτιδας κ. Κυριαζόπουλος σε συνέντευξη τύπου, η αστυνομία είχε πληροφορίες ότι ο 49χρονος προσπαθούσε εδώ και καιρό να πουλήσει 3 ιερά βιβλία εκκλησιαστικού περιεχομένου μεγάλης αρχαιολογικής και πολιτιστικής αξίας (κειμήλια) και τελικά το ραντεβού που του έκλεισαν σε καφετέρια στα Καμένα Βούρλα, ήταν με άνδρες της Ασφάλειας Λαμίας, που παρουσιάστηκαν ως αγοραστές.
Το ποσό που ζητούσε στην αρχή ήταν 200.000 ευρώ, αλλά τελικά οι υποψήφιοι "αγοραστές" τον έπεισαν να κατέβει στα 150.000.
Κατά τη διάρκεια της συναλλαγής, άλλοι αστυνομικοί της ασφάλειας που βρισκόταν στο χώρο και παρακολουθούσαν, επενέβησαν και τον συνέλαβαν και κατάσχεσαν τα ιερά κειμήλια.
Ο 49χρονος είπε στους αστυνομικούς ότι του τα είχε προμηθεύσει μια 65χρονη από το Λογγό Φθιώτιδας.
Σε έρευνα που έγινε στο σπίτι της 65χρονης από την Ασφάλεια βρέθηκε αμφορέας της Ρωμαϊκής περιόδου, προερχόμενος από ναυάγιο. Η 65χρονη έχει εξαφανιστεί και αναζητείται, ενώ ο 49χρονος θα οδηγηθεί στον εισαγγελέα Λαμίας, για παράβαση του ν. "Περί προστασίας αρχαιοτήτων και εν γένει της πολιτιστικής κληρονομιάς".
Τα κατασχεθέντα κειμήλια και ο αμφορέας θα αποσταλούν στην ΙΖ΄Εφορεία Βυζαντινών Αρχαιοτήτων Λαμίας για εκτίμηση και φύλαξη.
 
lamiareport.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...